Recensie

Words And Actions: Some Gods Just Want To Watch The World Burn (vinyl)

Genre(s)


Hmmmm, ik duik er even in, in de sfeer dan. Muziek met sterke jaren 80 referenties, ergens tussen het cold wave gesticht en een gothic rookgordijn. Al is het vooral rook van met lucifers spelende prettig gestoorde, schizofrene muziekliefhebbers. Maar eigenlijk is hij meestal en vaak helemaal alleen, Davide Lace, een solitaire Berlijner met Italiaanse wortels. Het leven is een gekkenhuis en spelen we zelf niet met de lucifers dan zijn het de goden wel (cf. de albumtitel).

Om u maar te zeggen, het geluid dat op deze vinyl is geperst is (h)eerlijke, alternatieve jaren  80, soms met een Joy Division gitaartje (“The New Dawn") of met een geluid zoals de singel “Damage Done" en wat kort daarna kwam van een nog zoekende premature Sisters Of Mercy. Luister maar eens naar nummers als “You’re Forgiven” (check het onderstaande geluidsfragment  waarbij mijn gedachten ook naar een rauwe Carcrash International gaan) of “Luce Bianca” (wit licht) want inderdaad naast Engels is Italiaans ook een taal waarin deze Words And Actions zich regelmatige uitdrukt.

Deze Words And Actions liet reeds van zich horen in 2011 met de in eigen beheer uitgebrachte cassette “Life Of Farewells”,  sedert 2015 werden dan via het obscure Detriti Records een aantal releases aan de vrouw, man en x gebracht die soms sterk in geluid varieerden, van eerder aan ebm en industrial schatplichtig tot cold wave, synth wave en meer post punk georiënteerde releases. Het geluid van deze nieuwe worp bevalt me evenwel zeer, is licht verslavend en is in zijn eenvoud gewoon keigoed. Al zeker als het geluid van de jaren 80, ergens tussen cold wave en gothic rock jouw ding is. De uitgave is uiteraard gelimiteerd  en wel op slechts 100 (!), met het mijne eraf dus nog 99, exemplaren en dat is meteen een reden om er als de kippen (dankzij deze review niet zonder kop) bij te zijn. Acht nummers krijgt u ervoor in de plaats en een cult release  met acht keigoede songs die u zo de jaren 80 weer binnenwaaien. Dark Entries tip!

Words And Actions

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.