Recensie

Tilly Electronics Hottest Hits

 • Besproken op

  09 december 2022
 • Label

  Eigen beheer
 • Release datum

  19 november 2021
 • Beoordeling

  8/10

Genre(s)


Om deze compilatie op de kop te tikken zult u zeer snel moeten zijn. Als ik het goed lees verscheen dit blinkende ding reeds eind 2021 en dat slechts op 50 (!) exemplaren. Over exclusiviteit gesproken. Tilly Electronics is 'hot' dezer dagen. De groep bracht in eigen beheer en in beperkte oplage tussen 2020 en 2022  reeds drie albums op de markt (“Tilly Fantastisque”, “Discolicht” en “Zack Bumm Flatsch”)  en de beste 10 nummers werden op deze “Hottest Hits” verzameld.

Het showelement, 'pow pow pow' weet u wel, de verpakking (de dame en heer zijn steevast in een schaakbord glitter verpakking gehuld) en het opzwepende absurdistische karakter van hun muziek draagt zeker bij tot de actuele populariteit. In donkere tijden is hun glitter wave, ‘glitter is das neue schwarz”, een meer dan amusante noot en hun optreden is sexy, onschuldig en ook weer bijzonder (zie clip).

Muzikaal is dit een naakte versie van ons eigen Vive La Fête, ook niet onpopulair in new wave minnende kringen,  een soort minimale electo disco die steevast moet aanzetten tot een vet feestje. Subversieve disco voor een verloren generatie, die graag eens een cracker lust “Crack” bij een tasje koffie “Kaffee & Katze” (onderstaand een live clip van dit nummer om de sfeer op te snuiven) en plezier beleeft aan een bezoekje in de doffe supermarkt “Amusement Im Supermark”. “Das Ist Tilly Electronics”, alleen dat, maar voor een uurtje is dat net voldoende.

Het duo achter deze Tilly Electronics noemt zich Anyone en Anybody maar ik leerde ondertussen dat het over ene Chris en ene Pam zou gaan. Prettig gestoord, dat wel zoals op “Zack Bumm Flatsch” (of een draai rond uw oren) of “Tilly Fantastique”. Maar in die onzin in zekere zin wel complexloos en wat mij betreft dus een beetje geniaal. Mocht u ze op Bimfest hebben gemist, op vrijdag 7 april volgend jaar geeft het duo weer act de presence in België en wel op het Wave Teef Festival in de Wommel (klik de link voor meer info!). Zo, nu is het tijd voor een kopje koffie.

Tilly Electronics

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.