Recensie

The Midnight Computers: Romantic Disaster

Genre(s)


Alexandre Saintorant, Jonathann Cast, Pascal Roeder vormen samen The Midnight Computers waarmee ze hun liefde door de donkere kant van de jaren 80 in de praktijk willen omzetten. Dit resulteerde reeds in het album “Anxious” (2020, Manic Depression) en nu is er “Romantic Disaster” het vervolg dat aan kracht en donkerte lijkt te hebben gewonnen en met de sporadische inzet van elektronica en synths perfect aansluit bij het actuele dark wave en post punk geluid.  Geheel in Franse stijl voegt het label daar ook nog het etiket cold wave aan toe, maar dat genre durf ik nog niet iets killer en meer brachiaal vinden.

Het nieuwe album is er zowel op cd als op gelimiteerd vinyl en kent 8 nummers waarvan het sluitstuk “Romantic Disaster - Until The Day I Die” nog het hardst opvalt al was het maar omwille van de speelduur van bijna 9 minuten, al kunt u het ook zien als twee songs die naadloos in elkaar vloeien. Verhalend over loutering , overgave aan de grote emoties van het leven. Dat kan zelfs met een vleugje gemaskeerde pop in “Time Of Misery” maar evengoed in het pittige en dansbare “Violence” wat me qua geluid en zanglijn een beetje aan She Pleasures Herself doet denken. Elektronisch aangestuurde postpunk, versneden voor de dansvloer en klevend aan de wispelturigheid van dit tijdsvak.

Echter, als kennismaking wordt de song “Monologue” (zie clip) uitgespeeld, evenzeer een strakke middernacht danser zo je wil maar net iets terughoudender en beleefder dan het uitbundige “Violence” (voor mij het betere nummer op deze schijf al is dat uiteraard geheel subjectief). “Promises” is dan weer de getormenteerde valse trage van het album. Vooral als deze beloftes gebroken worden. De belofte die deze “Romantic Disaster” evenwel houdt is die van een goede, eigentijdse post punk dark wave plaat die net die sprankel mist om in het uitgebreide, internationale aanbod van dergelijke releases te excelleren. Maar als fan van het genre (of genres) koopt u dit zonder schade.

The Midnight Computers

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.