Recensie

Terminal Serious: Fear And Cure

Genre(s)


Terminal Serious is het soloproject van de Italiaan Luigi Buonaiuto die na een aantal releases in eigen beheer uitpakt bij Swiss Dark Nights met deze “Fear And Cure”, het tweede album op zijn conto. Ik hoor een eigentijdse strakke darkwave sound, of postpunk zo u wil, gespekt met aardige gitaartjes en vooral strakke ritmes. Met andere woorden dit project is bij de tijd maar voegt niet meteen iets extra toe aan een geluid dat we nu al enige jaren kennen.

Elk nummer apart is best vermakelijk maar tien nummers worden net iets te monotoon, temeer daar “Fear And Cure” altijd uit eenzelfde sfeertje tapt zonder al te veel afwisseling.  Als fan van dit geluid zult u daar uiteraard niks op tegen hebben, al moet u wel toegeven dat het allemaal wel een beetje veel op elkaar lijkt als je het ganse album in één teug binnenslikt. Nooit goed want dan verdwijnt de smaak. En bij deze Terminal Serious blijkt enige matigheid veel beter te werken.

Zo kan ik wel genieten van nummers als ”Necklace”, “Burdenend With Usury” (zie clip), “Add To The List” of “Walk On The Rood”. Eigenlijk best van elk nummer, ook de meer van synthwave gespeende songs als “Secret Garden” of “Taurus Goes On The Swing” die zich aan het eind van het album bevinden. Alleen overdaad schaadt, al staat elk nummer er wel op zich, daar valt niks op af te dingen.

Verkrijgbaar op zwarte en gelimiteerde witte vinyl alsook op cd en digitaal uiteraard. Laat ik het op typerende, eigentijdse, strakke ietwat sobere darkwave houden en dat past uiteraard perfect binnen het concept van Dark Entries. Als fan van het genre dient u beslist kennis te maken met dit project, Terminal Serious.  Zo, deze review is dan ook even kort en strak als de muziek.

Terminal Serious (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.