Recensie

Social Union: Fall Into Me ep

Genre(s)


Een pareltje dit. Tenminste als u mag afgaan op de (maar) 4 nummers die de debuut ep van het Nieuw-Zeelandse Social Union kent. Ergens tussen poppy aandoende synth wave en minimale post punk scheppen het duo Vanilla Marti (geschoold in de podiumkunsten als u het allemaal wil weten) en Luke Penrose vier onweerstaanbare nummertjes die in zich het beste verenigen van de alternatieve jaren 80, spitsvondig, weemoedig, dansbaar, eenvoudig en dus onweerstaanbaar.

Tenzij u bent opgegroeid met commerciële rotzooi natuurlijk, maar dan zit u wellicht abusievelijk op deze website en sturen we u graag door naar  deze! Zonder dank. Onthouden die naam; Social Union. Zelf beschouwen ze zich een beetje als de missing link tussen Molchat Dolma en The National met een liefde voor de strakke, minimale Soviet architectuur. Kijk maar naar het hoesje. Vier nummers dus. Als ik dan toch één favorietje mag kiezen, dan kies ik er twee,  opener en titelnummer “Fall Into Me” (zie clip) en  “Choke” maar ook  “Abscond” en “Our Hands Don’t Fit” moet u hebben gehoord.

Social Union (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.