Recensie

Schubmodul: Lost In Kelp Forest

Genre(s)


Instrumentale stonerrock uit Duitsland met invloeden van prog/postrock en spacerock. Het klinkt als behoorlijk stevige gitaarmuziek, zelfs op het randje van metal, maar het heeft dus tegelijkertijd iets relaxed en zweverig psychedelisch. Bovendien zit de muziek vol meeslepende riffs en melodieën. Dit is zoals gezegd instrumentale muziek maar er zitten wel behoorlijk wat spraaksamples in (m/v, in het Engels met redelijk wat effecten op de stem) en die vertellen een verhaal, een soort diepzee science fiction verhaal.

Schubmodul zijn een trio uit Bochum, opgericht in 2020. De bezetting van de band bestaat uit Fabian Franke (gitaar), Nils Stecker (bass) en Christoph Kellner (drums). “Lost In Kelp Forest” (6 tracks, 42 minuten) is hun debuutalbum.

Mijn favoriete track “Renegade One” (de derde) begint met een rustig (pseudo)akoestisch stuk. Ook de opener “Voyage” is erg de moeite, alsook de tweede track “Emerald Maze” maar eigenlijk zijn alle zes de tracks erg sterk en ze luisteren weg als één luistertrip, heavy en atmosferisch tegelijk.

De muziek is digitaal te koop of als lp op doorzichtig muntgroen vinyl. We krijgen drie songs per plaatkant, waarbij ik kant A wel nog net iets sterker vind dan kant B. Aanrader voor de stonerfan!  

https://www.facebook.com/Schubmodul

https://schubmodul.bandcamp.com/album/lost-in-kelp-forest

Delen op

Tags

Over Henk Vereecken

Henk Vereecken bekeerde zich op 14-jarige leeftijd tot het zwarte newwaverdom maar behield altijd een gezonde interesse in andere genres zoals punk, metal, folk, prog en de psychedelische rock van de sixties (en later). Verdere interesses zijn wetenschappen, politiek, geschiedenis, natuur, cultuur en subculturen. Na zijn studies biologie verruimde hij zijn blik vanuit de Antwerpse zwarte en alternatieve keten zoals Biokot, Limelight, Wommel en Bunker naar zwarte fuiven en concerten overal te lande. Vooral Waregem, Gent en Sint-Niklaas waren lang the places to be. Sinds 1999 is hij lid van Dark Entries. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor geëngageerde muziek met een boodschap en onderzoekt vieze beestjes in een medisch labo. Hij is sinds 2012 ook de helft van het team van het radioprogramma The Horny Hour op de Antwerpse alternatieve zender Radio Centraal en heeft een verleden als dj op new wave, gothic en flowerpower fuiven.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.