Recensie

Resistor: Liebe Über Alles

  • Besproken op

    27 mei 2024
  • Label

  • Release datum

    24 mei 2024
  • Beoordeling

    7.5/10

Genre(s)


Mocht je toevallig denken dat deze Resistor een nieuwe naam betreft dan hebt u het helemaal mis, al is de naambekendheid in Europa voorlopig niet van die aard dat de naam bij de scenedieren over de tongen rolt. Dit duo heeft de wieg immers in Colombia staan, maar is al meer dan dik 10 jaar actief, al was het wachten tot 2018 toen in eigen beheer het albumdebuut “Ice Cold Gold” verscheen, twee jaar later gevolgd door het formele albumdebuut “Driving Force”  (EK Product).

Nu, alweer bijna 4 jaar verder is er “Liebe Über Alles”, dit keer bij Scanner, onderdeel van de Dark Dimensions groep en dat zou wel eens een 'doorbraakje' in ebm minnende Europese middens kunnen forceren. Want, inderdaad, deze Resistor maakt fijne ebm koek in de 'old school' stijl met een ietwat poppy randje. In België is ebm altijd een 'hot' item geweest op de alternatieve dansvloeren dus ook deze Resistor maakt wat mij betreft hier bij ons een kans.

Eerder verschenen bij Scanner al de digitale singels “Combustion” en “Time for Pleasure” welke u via onderstaande clips kunt beluisteren en bekijken. Meteen bieden ze een goede staalkaart voor de 8 + intro muziekjes op deze “Liebe über Alles” die behoorlijk op veilig speelt enerzijds, maar anderzijds anno 2024 uitpakt met een puur geluid dat naar mijn gevoel door het immense aanbod in de electro diversiteit wat  leek ondergesneeuwd.

Dat de groep z’n eieren in het Duitse mandje heeft gelegd bewijst de albumtitel en tevens het titelnummer op dit album.  Dansbaar is het wel en de ‘Liebe' waarvan sprake lijkt me eerder vervangbaar door seks en lust afgaand op de teksten maar Resitor heeft alles om het in de ebm / electroniche te kunnen maken. Zo staan ze al geprogrammeerd op het traditionele ebm Familientreffen Festival in Sandersleben dat deze zomer op 12 en 13 juli plaats vindt, klik hier voor meer info over dit festival. Ebm liefhebbers, deze Resistor is er één voor jullie en één waar jullie niet omheen kunnen. Hopla!

Resistor (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.