Recensie

Reakton: Data EP

Genre(s)


Kraftwerk anno 2022? Ik zal niet de eerste noch de laatste zijn die dit denkt bij het horen van de ep “Data” van deze Reakton. De 4 nummers tellende ep werd geplukt uit het album “Weltall : Erde: Mensch” dat reeds in 2018 in eigen beheer verscheen en ondertussen bracht het niet onbekende Out Of Line label al digitaal het album “Micro: Macro: Nano” (2021) uit dat bij het schrijven van deze review ook een fysieke release kent. De naam dook ook al op een paar compilaties op, dus langzaam maar zeker wint deze Duitse Reakton aan naambekendheid en nu worden ze via het Spaanse Oraculo Records ook bij Dark Entries opgevist.

Robotriker worden ze vaak genoemd, hun muziek is dan ook eerder een klinische, steriele en relatief eenvoudige en melodieuze mix tussen hardware, software en analoog knip- en plakwerk met moderne applicaties. De vier nummers passen perfect in deze definitie en elke Kraftwerk fan zal deze Reakton met open armen ontvangen en nieuwe jonge fans wellicht de weg wijzen naar de peetvaders aller elektronische muziek; Kraftwerk. Vooralsnog gelimiteerd op 300 vinyl exemplaren!

Reakton
http://reakton.de

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.