Recensie

Metal Disco: Acid Lord

Genre(s)


Deze release dateert van vorig jaar en is vermoedelijk ergens (bewust?) onderaan een stapel blijven liggen. Maar uitstel is bij Dark Entries nooit afstel. Als u deze site bezoekt bent u misschien reeds vertrouwd met de naam Metal Disco als één van de vele projecten  van de Griek  Kostas Stravropoulos (Paradox Obscur, Beatbox Machinery, Hardware Pulse, Eerie Sopor,..) alias Toxic Razor en tevens labeleigenaar van Werkstatt Recordings waarmee hij zijn vele projecten de wijde wereld inslingert.

Deze Metal Disco is een project dat bij zowat elke release andere paden bewandelt of andere accenten legt want de muziek blijft hoe dan ook immer elektronisch. Op deze “Acid Lord”, de naam zegt het al, wordt een soortement Italo Disco met Techno geïnjecteerd om uit te komen bij “Techno To The Future”, meteen één van de  5 nummers op deze ep. Dat de muzikale lading niet meteen de meug zal zijn van heel wat van onze lezers belet me niet u toch op deze release te attenderen.

Met een beetje fantasie is “A Constellation Of Synthesizers And It’s Wondrous Waves” (ook als singel apart verkrijgbaar, zie elders op de site) zelfs elektronische krautrock op speed, terwijl “Transpacio Analogico” dan weer flirt met een soortement donkere minimale techno pop.  Het titelnummer van zijn kant is ietwat donkerder van sfeer met (robotische) vocalen die aanzetten tot hitsig dansen rondom een verslavende beat, minimal synth techno.

En voor de volledigheid vermeld ik ook nog even  “Rave Kick” de meest experimentele track als je experimenteel als tussen de lijntjes kleuren met wasco ipv potloden interpreteert. Dansbaar, zonder meer. Toxic Razor lijkt 24u op 24u zijn machine op volle toeren te doen draaien en met de regelmaat van de klok muziek op een drager te vangen. Ditmaal is de Metal Disco een aanzet tot dansen met een mix uit pop, italo disco en retro techno geluiden zonder al te veel om het lijf maar wel met de juiste ‘drive’.

 

Metal Disco (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.