Recensie

Merciful Nuns: Elysene / Demons

Genre(s)


Begin dit jaar mocht ik het meest recente album “Oneironauts” van deze Merciful Nuns bespreken, een album dat een mooie, vette 9 op 10 scoorde (klik hier voor de review) en nu ligt deze split 7”, weliswaar op cd” “Elysene / Demons” in de cd speler. Twee nummers, elk singel waardig aangevuld met de tracks “Lost” en “End”. Niet meer, maar zeker ook niet minder, want ook het meer ingetogen “Lost” en “End” zijn krachtige gothic rock songs, waarvan de laatste zelfs knipoogt naar The Garden Of Delight, het project van Artaud Seth vooraleer hij Merciful Nuns opstartte.

“Demons” is allicht de meest toegankelijke, lees poppy track, van Merciful Nuns sedert jaren en is een instant oorworm voor elk gothic (rock) minnend publiek. Neem ‘pop’ hier dan wel met een pak zout, maar als u het  nummer hoort zult u me begrijpen. “Elysene” kenden we al wat langer (zowel bij “Demons” als “Elysene” hoort ook een clip)  en is een stevige recht-toe-recht-aan gothic rocker met een potente drive, een gothic rock song zoals een gothic rock song hoort te zijn, meteen raak. Voorwaar een sterke singel van Merciful Nuns met  4 non album tracks die u beslist in uw collectie moet hebben steken, denk eraan, gelimiteerd op  1999 exemplaren.

Merciful Nuns  

Merciful Nuns  (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.