Recensie

Mechanical Moth: N8

  • Besproken op

    18 juni 2024
  • Label

  • Release datum

    07 juni 2024
  • Beoordeling

    6/10

Genre(s)


Het debuut “Fallen Into You” van Mechanical Moth verscheen in 2004 bij hetzelfde Scanner label, anno 2024 is het nu tijd voor het achtste album “N8” van de band die in 2002 in Darmstadt werd opgericht. Toegegeven, ook al bestaan ze al meer dan 20 jaar, ik ben niet zo vertrouwd met hun muziek of er is in al die jaren niet meteen iets van blijven hangen. Niet meteen het meest gunstige voorteken als ik deze “N8” in de cd gleuf duw ...  

Mechnical Moth kent een goth grondlaag, maar overgieten één en ander met pop en electro om ergens uit te komen tussen L ’Âme Immortelle, In Strict Confidence en meer aan cyber schatplichtige electro spagaten van groepen als Neikka RPM, Suicidal Romance of Regenerator. Misschien zegt het laatste trio u niets, ze staan eerder voor de meer commerciële electrotechno benadering zeg maar die zo rond 2010 enige populariteit genoot.

Bij deze “N8” krijgt ik spontaan een Eurosong gevoel en dat kan niet meteen de bedoeling zijn toch? Plots daagt het me waarom deze Mechanical Moth, of tenminste de muziek ervan, niet in mijn grijze massa staat gegrifd. Al is de groep wel behoorlijk populair in het thuisland, getuige de meer dan 10 000  luisteraars voor het nieuwe album op een 'streaming service' die ik niet bij naam ga noemen wegens geen hart voor (alternatieve) muzikanten.  

Dat er een publiek is voor deze “N8” mag wel duidelijk zijn, al betwijfel ik een knieval bij veel van onze Dark Entries lezers. Mag ik het geluid van deze “N8” dan ook illusteren door onderstaand drie clips te presenteren die bij dit album horen? Dan hoef ik er in elk geval verder geen woorden aan vuil te maken en kunt u vast als een volwassen persoon zelf een oordeel vellen.  In elk geval, maar dat had u al door, not my cup of tea (en thee lust ik sowieso al niet).

Mechanical Moth

Mechanical Moth (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.