Recensie

Maninkari: Un Phénomène De Reliance

Genre(s)


Dit Franse duo speelt instrumentale muziek ergens tussen ambient en drone en een soort experimentele postrock ‘kamermuziek’. Maninkari werd opgericht in 2006 en bestaat uit de broers Frederic Charlot en Olivier Charlot.

Deze Parijzenaars brachten al een 10-tal albums uit op Three:four Records, Drone Records, Conspiracy Records, Basse Frequence en Neuropa Records. “Un Phénomène De Reliance” (4 tracks, 41 minuten speelduur) is nu hun derde studioalbum voor het Poolse experimental-industrial-(dark) ambient label .

“Un Phénomène De Reliance” is een soort suite, bestaande uit vier composities in tijd variërend van 7 tot 15 minuten. Maninkari maken levendige en tegelijkertijd ook intieme en persoonlijke muziek, als een soundtrack bij een onbestaande film rond een dromerig plot. Het is dan ook geen toeval dat Maninkari in het verleden al muziek schreven bij een ganse reeks films. Hun muziek klinkt droney en repetitief op het sjamanistische en tribale af, maar bij momenten duiken ook betoverende melodieën op.

De broers maken voor hun composities gebruik van synthesizers en van klassieke instrumenten als viool, cimbalom en psalterium naast een keur aan percussie-instrumenten. Hun benadering is aardig onconventioneel. Op het eerste zicht (of gehoor) is dit niet heel erg toegankelijke muziek en toch… als je je er in laat onderdompelen krijgt het iets behoorlijk meeslepend. Luister maar eens naar de titeltrack “Un Phénomène De Reliance” of de wonderbaarlijke slottrack “Descensio”. Dit album kwam uit op LP, op cd en digitaal en kan ook aanslaan bij liefhebbers van artrock en krautrock.

http://maninkari.fr

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064099080934

https://maninkari2.bandcamp.com

Delen op

Tags

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.