Recensie

Male Tears: Krypt

Genre(s)


Ik merkte een jaartje geleden Male Tears voor het eerst op met het nummer “Never Again” om het al gauw in de maalstroom van nieuwe releases weer te vergeten. Het duo, Frank Shark en James Edward, had immers vooral voet aan grond in hun thuisland Amerika waar ze zich als electro pop formatie steeds meer lieten overvallen door een zekere gothic koorts.  Maar zie,  ondertussen heeft het duo ook bij ons in Europa via het Italiaanse Avant! Records een thuisbasis gevonden en zo waait Male Tears met het album “Krypt” mijn woonkamer opnieuw binnen.

“Krypt” klinkt vertrouwd, met een electro pop  ruggengraat, mooi te horen in “Sleep 4Ever”, maar evenzeer new beat invloeden “I Expire” en meer ebm tot goth geïnspireerde songs, “Never Again”, “Deal8r” of “Jaded” maken deel uit van hun repertoire. Hun looks doen ietwat jaren 80 new wave aan, maar dan in een meer prettig gestoorde versie, en dat weet mooi aan te sluiten bij hun duidelijk door de jaren 80 geïnspireerde muziek al waren beide heren veel te jong om die jaren 80 bewust mee te maken.

Dansbaarheid, een beetje subversie, en wat extravagante gimmick, meer is er niet nodig om een glimlach op mijn lippen te toveren en hoewel ik enige tijd, pakweg 5 luisterbeurten, nodig heb gehad om dit album naar waarde te schatten, moet ik nu toegeven dat er best een paar leuke deunen in (of op)  deze “Krypt” rondwaren. Ik noemde er al een paar maar wil hier ook één en ander illustreren met onderstaande clipjes. Beat en melodie in een eind jaren 80 electro stijl, toen was deze muziek ook zeker bij ons ingeslagen.

Beter dit dan drone bommen of een verloren geraakte miljoenen euro’s kostende en ‘hoog technologische’ F-35 toch?  Mannen huilen niet weet u wel en als ze dat doen, dan vallen ze zoals de muziek van deze Male Tears een beetje dood op de dansvloer en net dat is fascinerend om naar te kijken en te horen. Dat ze dan af en toe eens natrappen, wel dat neem ik er dan graag bij. Dansen nu vooraleer ‘I Expire’.

Male Tears (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.