Recensie

Lugola: Deform - Live at XX Wrocław Industrial Festival

Genre(s)


Allesbehalve elfenmuziek produceert deze Legolas, ik bedoel Lugola, maar wel zwaar misantropische klanken in het bereik van (harsh) noise, power electronics en death industrial.

Lugola is een Poolse act. Michał ‘Neithan’ Kiełbasa heet de man achter het project en naast een paar albums in eigen beheer bracht hij in 2021 het debuut “You Are Not Special” uit op Steinklang. Hij woont in Tarnowskie Góry, een stad in Silezië in Zuid-Polen.

Dit concertalbum bevat live opnames vanop de twintigste editie van het Wrocław Industrial Festival. Het album bevat een interessante performance met een selectie aan songs (of liever brokken geluid) waarvan we het overgrote deel kennen van het “You Are Not Special” album. Zeven van de acht hier gepresenteerde songs stonden daarop, enkel “Tightening The Noose” lijkt een nieuwe song te zijn. Maar de overige songs staan hierop in compleet nieuwe arrangementen, in nog hardere versies met nog meer power. “Deform” brengt een hoge dosis rauwe elektronica verrijkt met een emotionele lading die gaat van opgewonden en opgefokt tot ronduit kwaad. Het album toont het grote potentieel van deze act in zijn live performances en is een mooie aanvulling op de studio albums.

Mijn favoriete tracks zijn opener en titeltrack “Deform”, voorts "Choke", "You Are Not Special" (de titeltrack van het Steinklang album waar de misantropie alweer vanaf druipt) en het meest nog de hypnotische nieuwe track “Tightening The Noose”, het ware hoogtepunt van dit album.  

De cd komt in een 6-panel digipack gelimiteerd op 300 copies en is interessant voor fans van acts als Con-Dom, Brighter Death Now, Sutcliffe Jügend, Whitehouse, Genocide Organ en aanverwanten.

https://www.facebook.com/lugolaofficial

https://lugola.bandcamp.com/music

Delen op

Tags

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.