Recensie

Hemesath: So Schön

  • Besproken op

    15 oktober 2022
  • Label

  • Release datum

    07 oktober 2022
  • Beoordeling

    6.5/10

Genre(s)


Rammstein moet zowat de eerste en meteen ook de grootse wegbereider zijn in een genre dat onze oosterburen graag Neue Deutsche Härte noemen. Teutoonse rock niet vies van elektronische ondersteuning, soms zelfs met een moderne 'medieval touch' en met een strakke metal knipoog. Zoiets. Maar iedereen kent Rammstein dus u weet ongetwijfeld welke stijlrichting ik hier bedoel. Er zijn natuurlijk nog bands, denk maar aan Tanzwut, In Extremo, Eisbrecher of Unheilig.

Nu dus ook deze Hemesath die reeds in 2015 met het album “Fur Euch” (Echozone) hun nek boven het maaiveld van stoer rockende Teutonen staken.  Nu is er nummer twee; “So Schön”  die verder borduurt op het geluid van het debuut maar mogelijks nog een stuk krachtiger en vooral meer matuur is geworden. Het bewijs hiervan werd reeds geleverd door de singel (tevens de opener van dit album) “Heile Segen” (zie clip),maar alle nummers op deze “So Schön” borduren naadloos verder op dit geluid, inclusief de uitgesponnen en obligatoire ballad “Flieg”.  

Verder hoor je een stevige portie seventies hard rock gitaar solo in “Die Stadt Verbrennt’ terwijl in “Elysium” een ietwat genadeloos middeleeuws sfeertje opduikt. Niet zo bijzonder voor het genre evenwel. “Schattenseele” combineert een gotisch bombast met metal gitaren terwijl het sluitstuk “Bleib Bei Mir” stoeit met de glam of hair metal van weleer en de kracht van het gesproken woord. Negen nummers die mooi in het genre Neue Deutse Härte passen, maar wellicht en vooral zullen gesmaakt worden door onze Oosterburen, niet iedereen heeft immers het vermogen van een Rammstein al zullen Rammstein fans met een (power) metal liefde deze Hemesath allicht wel weten te smaken.

Hemesath

Delen op

Tags

Andere recensies

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.