Recensie

Hardware Pulse: Neo-Synthetik Diskotek

Genre(s)


Drie dansbare (overwegend) instrumentale electrotracks staan er te pronken op deze nieuwe single van Hardware Pulse, een project van Toxic Razer uit de Griekse hoofdstad Athene.

Naast “Hardware Pulse” houdt deze onvermoeibare Griek er nog talrijke andere projecten op na (we kregen samen met dit schijfje ook weer een nieuwe ter recensie van de dark electro en (fetish) EBM act Metal Disco en één van het synthwave project Beatbox Machinery, naast nog een cyberpunk verzamelaar, alles uitgegeven op zijn eigen label Werkstatt Recordings). Zijn bekendste project is natuurlijk Paradox Obscur, een minimal wave duoproject met Kriistal Ann.

Anders dan bijvoorbeeld Metal Disco is Hardware Pulse dus volledig instrumentale muziek (of toch bijna volledig). Voor dit project gaat Toxic Razer aan de slag met een batterij Korgs, Rolands en soortgelijke apparatuur want Hardware Pulse staat immers voor muziek gemaakt met analoge (hardware) synthesizers en dito drummachines zonder virtuele assistentie maar vol dansbare ritmes.

Luister maar eens naar de eerste track en tevens het titelnummer. “Neo-Synthetik Diskotek” nodigt al direct uit om de beentjes eens goed lost te gooien op de dansvloer van de plaatselijke wave-gothic-electro party.

Het tweede nummer heet “Can You Swing To This?”. Ja, zeker en vast dus op deze aanstekelijke EBM electro beats!

De derde en laatste track is voor het eerst niet strikt instrumentaal, maar bevat een vrouwenstem. Echte lyrics zitten er niet in. Het zijn meer kreten: een opzwepend ‘Come on!’ en ‘Wooh’. Er zit ook een ultrakorte sample in van een mannenstem: ‘Ah!’. Ook dit nummer is weer aardig dansbaar en bevat naast een strakke beat ook interessante synthesizerstrapatsen. Het is zelfs mijn favoriete track maar ze zijn alle drie fameus goed. 

“Neo-Synthetik Diskotek” (10 minuten speelduur) is een leuke 3-track single voor de fans van eerder minimale maar aanstekelijke electro en EBM en voor dj’s om volk op de dansvloer te krijgen.

https://hardwarepulse.bandcamp.com

https://www.facebook.com/hardwarepulsemusic

Delen op

Tags

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.