Recensie

Hardware Pulse: Neo-Synthetik Diskotek

Genre(s)


Drie dansbare (overwegend) instrumentale electrotracks staan er te pronken op deze nieuwe single van Hardware Pulse, een project van Toxic Razer uit de Griekse hoofdstad Athene.

Naast “Hardware Pulse” houdt deze onvermoeibare Griek er nog talrijke andere projecten op na (we kregen samen met dit schijfje ook weer een nieuwe ter recensie van de dark electro en (fetish) EBM act Metal Disco en één van het synthwave project Beatbox Machinery, naast nog een cyberpunk verzamelaar, alles uitgegeven op zijn eigen label Werkstatt Recordings). Zijn bekendste project is natuurlijk Paradox Obscur, een minimal wave duoproject met Kriistal Ann.

Anders dan bijvoorbeeld Metal Disco is Hardware Pulse dus volledig instrumentale muziek (of toch bijna volledig). Voor dit project gaat Toxic Razer aan de slag met een batterij Korgs, Rolands en soortgelijke apparatuur want Hardware Pulse staat immers voor muziek gemaakt met analoge (hardware) synthesizers en dito drummachines zonder virtuele assistentie maar vol dansbare ritmes.

Luister maar eens naar de eerste track en tevens het titelnummer. “Neo-Synthetik Diskotek” nodigt al direct uit om de beentjes eens goed lost te gooien op de dansvloer van de plaatselijke wave-gothic-electro party.

Het tweede nummer heet “Can You Swing To This?”. Ja, zeker en vast dus op deze aanstekelijke EBM electro beats!

De derde en laatste track is voor het eerst niet strikt instrumentaal, maar bevat een vrouwenstem. Echte lyrics zitten er niet in. Het zijn meer kreten: een opzwepend ‘Come on!’ en ‘Wooh’. Er zit ook een ultrakorte sample in van een mannenstem: ‘Ah!’. Ook dit nummer is weer aardig dansbaar en bevat naast een strakke beat ook interessante synthesizerstrapatsen. Het is zelfs mijn favoriete track maar ze zijn alle drie fameus goed. 

“Neo-Synthetik Diskotek” (10 minuten speelduur) is een leuke 3-track single voor de fans van eerder minimale maar aanstekelijke electro en EBM en voor dj’s om volk op de dansvloer te krijgen.

https://hardwarepulse.bandcamp.com

https://www.facebook.com/hardwarepulsemusic

Delen op

Tags

Over Henk Vereecken

Henk Vereecken bekeerde zich op 14-jarige leeftijd tot het zwarte newwaverdom maar behield altijd een gezonde interesse in andere genres zoals punk, metal, folk, prog en de psychedelische rock van de sixties (en later). Verdere interesses zijn wetenschappen, politiek, geschiedenis, natuur, cultuur en subculturen. Na zijn studies biologie verruimde hij zijn blik vanuit de Antwerpse zwarte en alternatieve keten zoals Biokot, Limelight, Wommel en Bunker naar zwarte fuiven en concerten overal te lande. Vooral Waregem, Gent en Sint-Niklaas waren lang the places to be. Sinds 1999 is hij lid van Dark Entries. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor geëngageerde muziek met een boodschap en onderzoekt vieze beestjes in een medisch labo. Hij is sinds 2012 ook de helft van het team van het radioprogramma The Horny Hour op de Antwerpse alternatieve zender Radio Centraal en heeft een verleden als dj op new wave, gothic en flowerpower fuiven.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.