Recensie

Groth: Groth

Genre(s)


Een meer conventionele rock release op dit Poolse experimental/industrial/(dark)ambient/postpunk label. Of toch een pak conventioneler dan we van het label gewoon zijn want we blijven uiteraard wel volop in de alternatieve sector. Groth zijn een Poolse sludgemetal band uit Gdańsk (het vroegere Danzig) en we horen zelfs invloeden van grunge in hun groovey sound. Her en der steken ook doom / stoner riffs de kop op en soms maken die dan weer plaats voor meer psychedelische sferen. Groth zijn een kwartet in de conventionele rock/metal bezetting zanger - gitarist - bassist - drummer.

Op deze titelloze debuut EP, opgenomen rond de jaarwisseling 2020-2021 staan 5 tracks (speelduur 26 minuten): “Diamond Lizard”, “Oceansphere”, “The Giant’s Zen”, “Snack” en “Surface Tension”.  

De laatste track duurt 8 minuten en bevat na de song “Surface Tension” een pauze van een halve minuut en dan een ‘mystery track’, de gimmick die ik dikke 30 jaar geleden het eerst tegenkwam op Nirvana’s “Nevermind” en die quasi onuitroeibaar blijkt. Het blijft de kop opsteken. Maar die ‘mystery’ bonus track zijn eerder 2,5 minuten experimentele, psychedelische soundeffecten en dito vocals en percussie dan een echte song.

De songs zelf vind ik aan elkaar gewaagd. Als ik dan toch een favoriet moet kiezen dan toch wel “The Giant’s Zen” met zijn doomy psychedelische intro en groovey sound, maar de slottrack “Surface Tension” (hieronder in live versie), met vergelijkbare intro en intelligente tempowisselingen is zeker ook een van de betere. De cd wordt uitgebracht in een digipack in een oplage van 300 stuks. Voor de fans van sludge en stonermetal.

https://zoharum.bandcamp.com/album/groth

Delen op

Tags

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.