Recensie

Feu Follet: IV

Genre(s)


In Nancy, Frankrijk, zijn de dwaallitchjes alom. Daar zorgt Alban Blaising met zijn aan jaren  80 schatplichtige wave, van pop tot post punk, al een vijftal jaartjes voor ondertussen. Met “IV”  presenteert dit soloproject ons, hoe kan het ook anders,  een vierde album, albums die allemaal hun thuis vonden bij het Duitse Blackjack Illuminist label. Deze vierde klinkt heel gevarieerd, van elektronische pop en wave pop zoals op “The Pillar” tot het aan meer moderne The Cure schatplichtige “Second Chance” of de dream pop van “Into The Night” of  “Speed Of Life”, beiden nummers waarin Isabella B Baumann de vocalen voor haar rekening neemt.

Samen met Vlimmer werd “On The Switch” uit de instrumenten geschud en meteen in clipvorm verpakt. Het nummer tovert met zwierige electro / wave pop een glimlach op mijn lippen. Sfeervol en toch krachtig. Een geluid dat refereert aan de jaren 80. “Tamamo” van zijn kant is allicht het meest donkere van dit album, maar kleurt perfect binnen de new wave prent van de jaren  80, toen tussen de pop ook een zeker torment en muzikaal ook een beetje experiment mocht worden verpakt.  Feu Follet slaagt er opnieuw in, een sterk op de jaren 80 leest geschoeid, sfeervol wave pop album te fabriceren. Eentje waarbij de nummers gelijkend en toch ook weer verschillend zijn en ondanks de verschillende gastbijdragen weten de 10 nummers op dit album toch één mooi, vooral dromerig geheel te maken. Eigenzinnig en zelfbewust deze  Feu Follet, het dwalen mag u dus met een flinke korrel zout nemen.

Feu Follet

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.