Recensie

DarkVolt: Electric Angel

Genre(s)


Nieuw en Belgisch, zo mogen we deze DarkVolt aankondigen, een soloproject dat ons met “Electric Angel” een eerste singel (in vijf versies) presenteert, vooralsnog enkel digitaal. Een nummer met een geschiedenis ook want “Electric Angel” was zowat het eerste nummer dat uit de machinerie van Frederik Strobbe kwam gekropen en ondertussen tal van mutaties onderging. Ook de man achter DarkVolt muteerde want hij zocht zijn heil nadien meer in techno en dance en richtte in 2017 het Detroit Berlin label op (Modtech, Rogue Unit, LNFT, Subtraum, Mistress, Kristi Kverndal, Leon Valkass, Oliver Alex,...)  dat ondertussen al heel wat releases op zijn actief heeft, maar...

Anno 2023 keert hij met een nieuwe liefde terug naar een oude liefde, meer naar industrial en ebm neigende nummers en daartoe is nu zelfs Dresscode Black als sublabel van Detroit Berlin opgericht. “Electric Angel” is een dark electro sleper met dans aspiraties, repetitief in de club versie maar evenzeer  meer trippy / trancy in zijn 'angels on acid remix' en hallucinogeen in de 'rogue mix'.

Persoonlijk ben ik nogal fan van de eerder minimale demo versie van dit nummer. Of hoe je met één nummer toch vele kanten op kan. Al ligt de nadruk overduidelijk op het clubgebeuren en is de actuele techno achtergrond van Federik Strobbe nooit ver weg. De nieuwe, oude liefde tilt en draagt hem evenwel over de grenzen van dit genre heen waardoor “Electric Angel”  ook aan moet kunnen slaan bij de ruimdenkende  'electro heads' van deze wereld. Hopelijk verschijnt er nog meer materiaal van deze DarkVolt! Op Dresscode Black is vorig jaar ook alvast digitaal materiaal van Minimalist, Synriser en Anomaly verschenen. 

Dark Volt (facebook)

 

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.