Recensie

Christabel Dreams: Flowers For Ghosts

Genre(s)


Deze groep werd al in 2005 in Rome opgericht maar is met deze “Flowers For Ghosts” pas aan zijn tweede volwaardige album toe. Het debuut “Our Kind Of Place” verscheen pas in 2021 bij het Braziliaanse Wave Records nota bene, maar nu zoeken ze het dichter bij huis, bij het Zwitserse Swiss Dark Nights label waar wel meer Italiaanse darkwave acts kind aan huis zijn. Op dit album is achter de drums voor het eerst Francesco Mignogna te horen die u misschien ook kent van de gothic rock band Date At Midnight waarvan we binnenkort ook nieuw materiaal verwachten.

Verwacht van deze Christabel Dreams evenwel geen gothic rock, neen Christabel Dreams staat voor een combinatie van electropop,  jaren 80 aandoende synthwave en aaibare darkwave, met af en toe wat meer stevig breiwerk. Een geluid dat ik wel vaker tegenkom bij Italiaanse bands van deze generatie en niet toevallig vinden die vaak onderdak bij hetzelfde Zwitserse label. De viool die op de vorige releases steevast aanwezig was, is uit het geluid verdwenen al heeft de muziek nog altijd een zekere vrouwelijke 'touch', dromerig en melancholisch en her en der ook met een sterke jaren 80 referentie.

Ik denk hierbij onmiddellijk aan “When I Close My Eyes”... de (klank)kleur is dan niet gitzwart maar eerder wazig rood / blauw / paars. Nummers als “Pigs” (zie clip) of “Never Alone” zijn dan iets strakker en vinden meer aansluiting bij wat tegenwoordig door het leven gaat als eigentijdse dakwave. Al is de popflair of deze “Flowers For Ghost’ nooit echt ver weg. Persoonlijk loop ik niet echt warm voor de dromen van Christabel wegens net iets te ongevaarlijk en te weinig 'beet'. Doch als u graag in een bootje meewiegt op de deining van de golven onder een zacht blauwe hemel is dit iets voor u ... De enige dreiging is dat je niet weet wat zich onder het ogenschijnlijk kalme wateroppervlak bevindt ...

Christabel Dreams

Chirstabel Dreams (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.