Recensie

Black Asteroid: Infinite Darkness

  • Besproken op

    07 mei 2024
  • Label

  • Release datum

    03 mei 2024
  • Beoordeling

    7/10

Genre(s)


Lang geleden dat ik nog eens iets op mijn bord kreeg van het Canadese Artoffact Records, daar zitten natuurlijk douanerechten en zo voor veel tussen want die maken dat al wat van over de grote plas komt voor de muziekliefhebbers gewoon onbetaalbaar wordt. Deze Black Asteroid, ik hoor er voor het eerst van, bereikt ons dan weer wel en ik ben in eerste instantie geboeid door de vele figuren die hun medewerking aan dit album verleenden: Ian Astbury (The Cult), ACTORS, Frontline Assembly en de meer onbekende Bush Response en Speedy  J...

Meer nog, dit project bracht in 1994 het eerste materiaal uit onder de naam Haloblack. Onder de naam Black Asteroid verscheen het eerste album “Thrust” in 2017 ...  Black Asteroid is het soloproject van producer Bryan Barton die een zwak heeft voor industrieel aandoende electro techno die ook gitaar en modulaire synths integreert om tot een modern ietwat apocalyptisch en dystopisch clubgeluid te komen.

De ‘beats’ zijn dus prominent aanwezig en worden met industrieel gemoduleerde klanktapijten ingekleed, waardoor de muziek dan ook weer niet is geschikt voor de doorsnee clubbezoeker die op zoek is naar makkelijk vertier. Neen, dan is deze “Infinite Darkness” net iets meer.  Er werden reeds drie singels uit dit album getrokken “Dirge Out”, “Love” en “Ashes & Dust” , instrumentale, moderne dansbommetjes maar het kan ook met een update van het geluid van de Canadese school  zoals in “Meth Rain”, niet toevallig met Frontline Assembly mee aan het stuur. Donkere techno op “Blast” of  op ebm geënte dreunen in “Into My Body” met medewerking van Blush Respons. Black Asteroid kneedt het allemaal tot een eigentijdse, donkere  licht industrial aandoende technodeunen met wortels in de electro van de jaren 80 en 90.  

Black Asteroid (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.