Recensie

Après La Nuit: Are You Ready for Love

Genre(s)


Après La Nuit is niemand minder dan Richard Abdeni die met zijn Les Anges De La Nuit al enige tijd succesvol is bij liefhebbers van electro pop en de zangeres Maryline B. Met dit project wil het duo elektronische romantiek (of synths kunnen ook bloeden) op u en mij loslaten...

Maar eerst hoor ik u nog het volgende vertellen. De aanleiding tot dit project was tragisch, het overlijden van Richard’s jonger broer (het nummer “Bye Bye Mon Petit Frère”) is hier direct aan te linken. Maryline B. was de beste vriendin van die broer en in het rouwen om dit verlies groeiden Maryline B. (ook gebeten door de muziekmicrobe) en Richard steeds verder naar elkaar toe.

Om het verlies te verwerken besloten ze hiervoor muziek te gebruiken en samen richtten ze in 2021 deze Après La Nuit op om nu dus uit te pakken met hun debuut, “Are You Ready For Love”. Een titelnummer dat meteen in 4 versies op dit debuutalbum is terug te vinden, terwijl “Mon Amour” drie keer op de tracklist prijkt, op die manier kom je al gauw aan 15 songs.

Muzikaal is dit een iets meer up tempo vorm van electro pop die gekenmerkt wordt door de man/vrouw duetten die vooral in een nummer als “Amour” even wat gewenning vraagt. Alsof hier bewust (?) naast de muziek wordt gezongen, ik kan het niet anders omschrijven. Precies daar lijkt iets te schorten, in de combinatie van stemmen en muziek al zal dit voor een ander deze Après La Nuit wellicht een eigen smoelwerk geven.

Ondanks het zwaarwichtige thema is de muziek opvallend vrolijk, zelfs wanneer afscheid worden genomen van kleine broer op “Bye Bye Mon Petit Frère” of als de demonen worden bestreden in “The Second Witch”. Wat ook wennen is, is het afwisselende gebruik tussen het Frans en het Engels maar ook dit is net weer onderscheidend voor het werk van Richard Abdeni.

“In The Name Of” werkt onmiddellijk op de dansspieren, terwijl het korte, instrumentale “The March Of Agnus Dei” wat speelser met ietwat future pop aspiraties voor de dag komt. Als u het werk van Les Anges De La Nuit weet te smaken dan zal ook dit project u kunnen bekoren. Moderne electro pop op strakke beats met een vrouwelijke en mannelijke touch.

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.