Recensie

Animal Rojo - Garden of Gloom

 • Door

  Pieter De Becker
 • Besproken op

  27 februari 2023
 • Release datum

  23 november 2018
 • Beoordeling

  7/10

Genre(s)


Animal Rojo zijn Miguel Corvus Keyboards en Gitaar en Carolus Cat zang en teksten. Deze Mexicanen zal je niet met Sombero en akoestische gitaar aan je slaapkamerraam aantreffen voor een serenade. Ze laten zich bijstaan voor dit album door gastmuzikanten op bass en drum(machine). Dit album dateert eigenlijk al van 2018, maar kon al die tijd onder onze radar blijven. Van de dertien nummers op dit album zijn er twee hetzelfde, één versie in het Engels zijnde "Dust" en de Spaans gezongen tegenhanger "Escombros", dat wat doorleefder klinkt. Met “On My Grave” als eerste nummer is direct de toon gezet. De bass refereert duidelijk naar Christian Death op "Only Theatre Of Pain", de gitaren dan eerder naar "Madre Del Vizio". Na de drie eerste nummer doen ze het wat trager met "Paix Et Amour". Daarop volgt "Aroma Agonico", met metal aandoende riffs.

De tweede helft van dit album brengt ons een mix van up-tempo en tragere gothic rock/death rock met wat minder prominente bass.

Dit rode beest brengt al bij al een onderhoudend album, maar is duidelijk nog zoekende naar een consistente stijl en mix/mastering.

 

Animal Rojo (facebook)

Delen op

Tags

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.