Nieuws

They Feel Nothing - Blood On Your Hands

Door Annemarie Aerssens

13 januari 2023

Dat de naam They Feel Nothing niet meteen een belletje doet rinkelen, lijkt me eerder logisch. De band zag vorig jaar het levenslicht en is dus een gloednieuwe ster aan het Belgische underground firmament. Het gaat hier om een zijproject van Kevin Van Volcem, één van de leden van het Brugse electro / new wave project We Are Ooh People. In deze laatste in 2011 opgerichte band neemt hij de analoge synths voor zijn rekening, samen met Tiny De Keyzer (zang), Bart Philips (zang), Sven Devriese (gitaar) en David De Clerck (bas). De groep staat vooral bekend omwille van hun live optredens waarbij een grote lichtkubus op het podium staat waarbinnen de band speelt waardoor een kille, afstandelijke sfeer ontstaat. 

Tijd dus voor een nieuwe uitdaging voor Van Volcem onder de vorm van They Feel Nothing. Vorig jaar verschenen hiervan reeds drie singles: het debuut Run!, gevolgd door Rebirth en Not In A Million Years. Op 6 januari werd Blood On Your Hands uitgebracht. Het nummer begint duister en door de stemvervormingen lijkt de zanger zich voort te slepen waardoor je volledig wordt meegesleurd op de golven van darkwave. Halverwege komen de beats op de proppen en stilzitten is vanaf dan uit den boze. De tekst raadt ons aan om vooral niet te veel vragen te stellen (they might lead you to the truth) en ons enkel bezig te houden met de gevoelens die we zelf kiezen en wensen (don’t let too many feelings ruin your perfect life). Ik kijk alvast uit naar het eerste volledige album van deze band!

http://weareoohpeople.com/

https://www.facebook.com/theyfeelnothing

https://theyfeelnothing.bandcamp.com/

Delen op

Over Annemarie Aerssens

Zag het levenslicht in het jaar waarin Depeche Mode werd opgericht. Sinds het veertiende levensjaar metalhead in hart en nieren, maar daar kwam in 1997 verandering in door het album Angst van Lacrimosa. Geïntrigeerd door de kille wave sound, werd het krakende internet uitgevlooid naar muziek en films met dezelfde sfeer, waardoor al snel een Eureka moment bereikt werd. In datzelfde jaar kwam de eerste cd uit het genre in huis: Leben in Niemandsland van Goethes Erben en een jaar later sneed het stemgeluid van Anna-Varney Cantodea door merg en been. En bleef daar tot op heden ook plakken. Op de vraag naar de favoriete song aller tijden, luidt het antwoord sinds 1998 steevast ‘Das Schweigen’ van Lacrimosa. Voelt zich als een vis in het water wanneer volgende muziekgenres door de geluidsbox knallen: darkwave, dark ambient, black metal, dark metal, doom metal, symphonic metal, gothic metal, gothic rock, Neue Deutsche Härte, Neue Deutsche Todeskunst, Aggrotech. In 2016 ingelijfd als Torma, één van de leden van het muziekproject Hedera helix alwaar een deel van de visuele performance wordt opgenomen. Sinds 2020 aan de slag bij Dark Entries om de eindredactie op zich te nemen en als bij wonder in 2022 eveneens in de pen gekropen, twintig jaar nadat de eerste editite van dit - toen nog papieren tijdschrift - tot verplichte literatuur werd uitgeroepen. Levensmotto: No love untouched by hate, no courage without fear.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.