Nieuws

The Cure neemt twee nieuwe nummers op in hun setlist

Door Kurt Ingels

10 oktober 2022

Op 6 oktober stonden Robert Smith, ditmaal opnieuw vergezeld van Perry Bamonte live in Riga voor de aftrap van hun Europese tour die hen op 23 november naar het Antwerpse Sportpaleis brengt. Diegene die hoopte dat hier het al heel lang beloofde nieuwe werk - er was eerst sprake van drie dan van twee nieuwe albums - zou worden gepromoot, komt echter bedrogen uit. En toch ook weer niet, de albums zijn er (nog) niet maar in Riga gaf The Cure wel twee nieuwe nummers ten beste die ongetwijfeld op één van de nieuwe albums zullen blinken. Het ging om “Endsong”  en “Alone”, niet toevallig de opener en het sluitstuk van de set. Twee lange, zeer sfeervolle nummers die ietwat aansluiting zoeken bij een album als “Disintegration”, wat ons het beste voor het nieuwe werk doet verhopen. Geniet hier alvast van de nieuwe nummers en als toemaatje de tracklist zoals die in Riga werd gespeeld!

Tracklist live set Riga 6/10/22: 

Alone * Pictures of You * Closedown * A Night Like This * Lovesong * Trust * Burn * Fascination Street * Push *  In Between Days *  Play for Today *  A Forest *  Want * Shake Dog Shake * 39 * From the Edge of the Deep Green Sea * Endsong

Bisronde 1:  Plainsong * Disintegration

Bisronde 2:  Lullaby * Close to Me * The Walk *  Friday I'm in Love *  Just Like Heaven *  Boys Don't Cry

The Cure

 

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.