Nieuws

Stariana - Paradise is lost on you

Door Annemarie Aerssens

17 december 2022

Stariana, het postpunk / darkwave project uit Oregon heeft een nieuwe single gelanceerd. In Paradise is lost on you neemt het trio Nikki Brackett, Victor St. Petersburg en Tehthys het op voor diegenen die heden ten dage als outsiders worden bestempeld. Iemand die niet meeloopt met de kudde en zich buiten de gangbare, voorgekleurde lijnen van de maatschappij begeeft, wordt immers hoe langer hoe meer als immoreel of buitensporig aanzien. De kernboodschap van Paradise is lost on you is dat het leven moet geleefd worden, op een zo positief mogelijke manier. Hoezeer de storm ook in het gezicht blaast, nooit opgeven bij tegenspoed is de leuze. Never change.

Het krachtige stemgeluid van de zangeres past perfect bij dit folky klinkende nummer. Wie goed luistert, herkent wellicht ook een vleugje Blondie, Joan Jett en The Jesus and Mary Chain.

Het nummer maakt deel uit van de gelijknamige EP, bestaande uit zes songs. 

Beluister en beleef! 

Delen op

Over Annemarie Aerssens

Zag het levenslicht in het jaar waarin Depeche Mode werd opgericht. Sinds het veertiende levensjaar metalhead in hart en nieren, maar daar kwam in 1997 verandering in door het album Angst van Lacrimosa. Geïntrigeerd door de kille wave sound, werd het krakende internet uitgevlooid naar muziek en films met dezelfde sfeer, waardoor al snel een Eureka moment bereikt werd. In datzelfde jaar kwam de eerste cd uit het genre in huis: Leben in Niemandsland van Goethes Erben en een jaar later sneed het stemgeluid van Anna-Varney Cantodea door merg en been. En bleef daar tot op heden ook plakken. Op de vraag naar de favoriete song aller tijden, luidt het antwoord sinds 1998 steevast ‘Das Schweigen’ van Lacrimosa. Voelt zich als een vis in het water wanneer volgende muziekgenres door de geluidsbox knallen: darkwave, dark ambient, black metal, dark metal, doom metal, symphonic metal, gothic metal, gothic rock, Neue Deutsche Härte, Neue Deutsche Todeskunst, Aggrotech. In 2016 ingelijfd als Torma, één van de leden van het muziekproject Hedera helix alwaar een deel van de visuele performance wordt opgenomen. Sinds 2020 aan de slag bij Dark Entries om de eindredactie op zich te nemen en als bij wonder in 2022 eveneens in de pen gekropen, twintig jaar nadat de eerste editite van dit - toen nog papieren tijdschrift - tot verplichte literatuur werd uitgeroepen. Levensmotto: No love untouched by hate, no courage without fear.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.