Nieuws

Scoundrels stellen hun nieuwe clip voor

Door Henk Vereecken

10 maart 2024

Scoundrels zijn een legendarische jaren 80 punkgroep uit de Belgisch/Nederlandse grensstreek.

Vanaf 1980 tot 1990 heeft Scoundrels overal in Nederland en België opgetreden. Maar begin jaren 90 gaf de groep er de brui aan. De muzikale nalatenschap was een tape en twee vinylplaten. 32 jaar na de split, kwam er een reünie met een nieuwe plaat (vinyl, lp) van de Scoundrels: “Oh No! Not Again!”. De Dark Entries review van deze plaat lees je hier.

En nu zijn Scoundrels er weer met een nieuwe 4 track 7inch ep: "Geld Is Hun God". Voor het nummer “All Your Dreams And All Your Cares” werd een clip opgenomen en die stellen we graag aan jullie voor.

Scoundrels zijn heden ten dage het trio Patrick Delabie (vocals, gitaar), Geert Budts aka Butsenzeller (drums) en Wim Ijff (bass).

De single is enkel beschikbaar op live shows en krijg je gratis bij de aankoop van de dubbel lp "Afraid To Move: The 1981 - 1985 Tapes".

https://www.scoundrels.nl

https://scoundrels3.bandcamp.com

https://www.facebook.com/Scoundrels19801990

Delen op

Over Henk Vereecken

Henk Vereecken bekeerde zich op 14-jarige leeftijd tot het zwarte newwaverdom maar behield altijd een gezonde interesse in andere genres zoals punk, metal, folk, prog en de psychedelische rock van de sixties (en later). Verdere interesses zijn wetenschappen, politiek, geschiedenis, natuur, cultuur en subculturen. Na zijn studies biologie verruimde hij zijn blik vanuit de Antwerpse zwarte en alternatieve keten zoals Biokot, Limelight, Wommel en Bunker naar zwarte fuiven en concerten overal te lande. Vooral Waregem, Gent en Sint-Niklaas waren lang the places to be. Sinds 1999 is hij lid van Dark Entries. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor geëngageerde muziek met een boodschap en onderzoekt vieze beestjes in een medisch labo. Hij is sinds 2012 ook de helft van het team van het radioprogramma The Horny Hour op de Antwerpse alternatieve zender Radio Centraal en heeft een verleden als dj op new wave, gothic en flowerpower fuiven.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.