Nieuws

Nieuwe singel voor de Belgische gothic rockers van Velvet Mist: “Midnight Fire”!

Door Kurt Ingels

03 mei 2024

Velvet Mist is ontstaan uit de creatieve synergie tussen Jonathan Verstrepen (bekend van zijn werk met de metalband Carnation) en Anton Mergaerts (ook bekend van Cardinal). Eind 2020 verscheen Velvet Mist op het toneel, gedreven door een gedeelde passie om een melancholisch geluid te creëren dat de ziel raakt. Geïnspireerd door de meeslepende melodieën van 80s-iconen zoals 'Sisters of Mercy', 'The Cure' en 'The Cult', creëert Velvet Mist een duistere maar dansbare sfeer, doordrenkt met een eigentijdse flair.  Sinds de release van hun debuut ep, "Visitation", in maart 2022 (lees hier de Dark Entries review), met tracks als "Hollow Eyes" en "Your Ghost", oogstte Velvet Mist zowel nationaal als internationaal  veel lof. Hun muziek heeft een breed publiek weten te bereiken, tot ver in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

En het stopt hier -gelukkig- niet. Na hun succesvolle debuut heeft Velvet Mist hun zinnen gezet op nog grotere hoogten. Met hun eerste live optreden op het prestigieuze Sinner's Day-podium (Batcave), op het W-Festival in Oostende vorig jaar, wist Velvet Mist zowel het publiek als de critici te betoveren, waarmee ze de toon zetten voor wat belooft een opwindend muzikaal parcours te worden. Terwijl ze hun weg blijven banen doorheen de gothic rock, onthult Velvet Mist de band hun nieuwste single: "Midnight Fire” welke Dark Entries u hierbij graag presenteert. Een dansbaar nummer, met een refrein dat de hele dag in je hoofd blijft hangen. Toch is de tekst niet zo vrolijk als je op het eerste gezicht zou denken. Tussen dromerige gothic rock en psychedelica, tussen The Cult en met de 'pop feel' van The Sisters Of Mercy en de new wave van de jaren 80 maar vooral Velvet Mist. Dark Entries kijkt alvast uit naar een volwaardig album van dit duo, want van authentieke gothic rock is er tegenwoordig, al zeker in België veel te weinig! Deze “Midnight Fire” is, na “Valley Of Dreams” dat in 2023 verscheen, het tweede nummer uit het aankomende debuutalbum.

Velvet Mist

Delen op

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.