Nieuws

Naar jaarlijkse traditie is er straks weer een Indietronic Fest in Lede.

Door Kurt Ingels

27 september 2023

Op zaterdag 11 november 2023 gaat de zevende editie van Indietronic Fest door in GC Volkskring te Lede. Zoals op de vorige edities wordt er gefocust op Belgische elektronische muziek en werden er vier bands geprogrammeerd die grossieren in minder bekende stromingen als industrial, ambient, leftfield dance, obscure new beat en new wave. De organisatoren gaan bewust op zoek naar getalenteerde bands die (nog) niet bekend zijn en presenteren zodoende jaarlijks een muzikale ontdekkingsreis doorheen de actuele Belgische ‘underground’.

De openingsact komt alweer uit de regio.  Ook hier een bewuste keuze, want we trachten ook telkens creatievelingen uit de omgeving een podium te bieden.  Final Orbit is een duo ex-Aalstenaars dat voorheen zijn sporen al verdiende in industrial-  en avant-garde bands als ‘2nd civilisation’, ‘Man without world’ en ‘Killvision’. Met het nieuwe project ‘Final Orbit’ combineren ze spacey synths met vintage ritmeboxen tot een origineel, uitgesproken kosmisch en  bijwijlen zelfs dansbaar geheel. Kraftwerk op tranq of Tangerine Dream op heel straffe koffie, zeg maar.

Matuyama uit het Franstalige landsgedeelte is dan weer voer voor liefhebbers van subtiele en arty synthpop. Voorlopig onbekend en onbemind in onze contreien (dit is hun eerste concert in Vlaanderen), maar Indietronic wil hier graag verandering in brengen. Ook hier een duo, dat live bovenop de synths en sequencers ook gebruik maakt van drums en gitaar.  Voer voor liefhebbers van Depeche Mode of Weval!

YOKOCHO is het geesteskind van de Antwerpse muzikant en producer Gaelian Lahaye. Samen met drummer Steve Slingeneyer (ex-Soulwax) staat hij garant voor een stevig potje elektronische beats waar gretig inspiratie wordt geput uit obscure New Beat, Playstation soundtracks en 90’s geluidsmodules.

Topact Use Knife bracht vorig jaar het fel bejubelde album ‘The Shedding Of Skin’ uit op het label van het Gentse kunstencentrum Viernulvier. De band heeft een uniek geluid, bestaande uit een geslaagde combinatie van analoge, snedige industrial én Arabische invloeden (zang en percussie).  Eén van de drie bandleden is dan ook afkomstig uit het Midden-Oosten.  De band speelde inmiddels al nationaal en internationaal heel wat uitermate gesmaakte concerten. Live wordt er bovendien ook nog heel gericht gewerkt met uitgekiende beelden, projecties en verlichting, zodat we hier met recht en reden kunnen spreken van een bijzonder concert van een unieke band.

DJ Francois Du Painlait, bekend o.a. als resident in de Brusselse concerttempel AB,  is ook opnieuw van de partij en draait passende alternatieve elektronische plaatjes voor en na de concerten.

De toegangsprijs voor Indietronic Fest 7 bedraagt 20 euro in voorverkoop of 25 euro aan de kassa. Voorverkoop via de FB pagina van Indietronic Fest, Eventbrite.be of bij de organisatoren zelf.

Indietronic Fest 7  (event pagina facebook)

Delen op

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.