Nieuws

M'era Luna line-up bekendgemaakt

Door Annemarie Aerssens

13 december 2022

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2023 wordt Hildesheim naar jaarlijkse gewoonte overrompeld door de gothic minnende medemens. Het plaatselijke vliegveld te Drispenstedt doet tijdens dat weekend immers wederom dienst als thuisbasis voor het M’era Luna festival, dat jaarlijks ongeveer 20000 bezoekers over de landingsbaan mag verwelkomen. De volledige line-up is intussen bekendgemaakt. Liefhebbers van het ronkend gitaarwerk kunnen hun hart ophalen met bands als VV (lees: Ville Valo, bekend als zanger van de voormalige Finse band HIM), onze noorderburen van Within Temptation, Fields of the Nephilim, Joachim Witt, Peter Heppner, The 69 Eyes en het uit Amerika overgevlogen London After Midnight. Voor wie de gitaren steviger mogen weerklinken, zijn Gothminister en Megaherz een absolute aanrader. Muziek met een vleugje medieval wordt verzorgd door In Extremo, Subway To Sally en Tanzwut. Ook onze electro vrienden worden op hun wenken bediend met L’äme Immortelle, De/Vision, Hocico, Rabia Sorda en Agonoize.


Ook deze editie kent een mascotte, die de naam Amatekuro meekreeg. Deze figuur zou haar oorsprong kennen in de Japanse mythologie. Het zou om een buitenaardse entiteit gaan die, gedreven door haar extreme emoties, doorheen het universum reist. Wij wensen haar een voorspoedige landing in Hildesheim.


Meer info en tickets kan u via deze link bekomen.

 

 

 

Delen op

Over Annemarie Aerssens

Zag het levenslicht in het jaar waarin Depeche Mode werd opgericht. Sinds het veertiende levensjaar metalhead in hart en nieren, maar daar kwam in 1997 verandering in door het album Angst van Lacrimosa. Geïntrigeerd door de kille wave sound, werd het krakende internet uitgevlooid naar muziek en films met dezelfde sfeer, waardoor al snel een Eureka moment bereikt werd. In datzelfde jaar kwam de eerste cd uit het genre in huis: Leben in Niemandsland van Goethes Erben en een jaar later sneed het stemgeluid van Anna-Varney Cantodea door merg en been. En bleef daar tot op heden ook plakken. Op de vraag naar de favoriete song aller tijden, luidt het antwoord sinds 1998 steevast ‘Das Schweigen’ van Lacrimosa. Voelt zich als een vis in het water wanneer volgende muziekgenres door de geluidsbox knallen: darkwave, dark ambient, black metal, dark metal, doom metal, symphonic metal, gothic metal, gothic rock, Neue Deutsche Härte, Neue Deutsche Todeskunst, Aggrotech. In 2016 ingelijfd als Torma, één van de leden van het muziekproject Hedera helix alwaar een deel van de visuele performance wordt opgenomen. Sinds 2020 aan de slag bij Dark Entries om de eindredactie op zich te nemen en als bij wonder in 2022 eveneens in de pen gekropen, twintig jaar nadat de eerste editite van dit - toen nog papieren tijdschrift - tot verplichte literatuur werd uitgeroepen. Levensmotto: No love untouched by hate, no courage without fear.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.