Nieuws

Laatste Dark Entries Night met Korinthians en 32 Ohm

Door Xavier Kruth

18 oktober 2022

Aan alle dingen komt een eind, zo ook aan de Dark Entries Nights. Twaalf jaar lang hebben we deze leuke avonden georganiseerd, en we komen aan een mooi totaal van 33 georganiseerde avonden. De bedoeling was in eerste instantie om wat kleinere groepen uit de wave scene een podium te bieden, maar we hebben in de loop der jaren ook wel wat grotere namen mogen ontvangen, zoals IC434, Empusae, The Arch of Struggler. Sommige groepen konden we uitnodigen toen ze nog lang niet zo groot waren als nu, en dan denk ik aan Doganov, Ground Nero, Wülf7 en vooral Dark Poem.

We nemen afscheid, maar dat doen we in stijl, met nog een laatste spetterend feestje. We nodigen met name Korinthians uit, een postpunkgroep uit Gent die in het verleden al regelmatig in de Kinky Star opgetreden heeft. Ze begonnen als vrij typische postpunk, maar hebben door de jaren heel hun eigen elektronischer geluid uitgewerkt, dat te horen was op hun uistekende debuut 'Chaos/Control' uit 2019. Toen kwam corona, en alles viel in het water: de promotie voor de plaat en de vele optredens. Ook wij gingen Korinthians uitnodigen om u te laten kennismaken met hun eigenzinnige sound, en we bieden hen nu een herkansing aan. Ondertussen zijn we twee jaar verder, en we kunnen aankondigen dat ze intussen al heel wat nieuwe nummers hebben, die ze ook met plezier live brengen.

Ook 32 Ohm stond al een tijdje op ons lijstje van uit te nodigen groepen. Zij komen helemaal uit Nederland en noemen hun muziek Meuse-Rhine Delta Wave. Het is een mix van new wave, postpunk en Neue Deutsche Welle die wij erg kunnen smaken, met teksten in het Engels en het Duits. Live vallen ze op door hun mix van eigen nummers en zorgvuldig uitgekozen covers, hetgeen hun optredens tot een waar feestje maken.

Om de avond af te sluiten, nodigen we u uit om de benen even te strekken op de dansvloer. Dat mogen jullie doen onder de deskundige begeleiding van DJ Orphea, een dame met een uitmuntende smaak in donkere muziek. Het geheel vindt plaats op zaterdag 5 november, vanaf 20u, zoals steeds in de Gentse Kinky Star, en voor een prijs waar je niet om kan malen, namelijk: volledig gratis (we spreken over de inkom, de drank moet u wel degelijk zelf betalen).

Zaterdag 5 november: Dark Entries Night met Korinthians, 32 Ohm en DJ Orphea

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.