Nieuws

Korinthians doet watertanden met single uit komende plaat

Door Xavier Kruth

10 december 2022

Korinthians staat te popelen om nieuw werk uit te geven, maar een exacte uitgavedatum staat er nog niet op de nieuwe plaat, evenmin als een naam. Wel kregen we reeds een nieuw nummer voorgeschoteld. ‘Well’ verenigt alles wat postpunk zo opwindend kan maken: een gedreven beat, een diepe bas, spacy geluiden en melodische gitaren. Dit is een nummer waar vaart in zit, en in de goede richting.

Het nummer en de heel geslaagde clip die erbij hoort, zijn gebaseerd op het kortverhaal ‘The Crack’ van Gregory E Watson. Daarin overpeinst het hoofdpersonage de dingen van het leven – en in het bijzonder zijn relatie met zijn vriendin – terwijl hij zich scheert voor zijn gebroken spiegel. Het kortverhaal kunt u lezen in de uitleg bij de video op YouTube. Intussen kunnen ook wij niet meer wachten tot we meer over de nieuwe plaat te weten komen.

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.