Nieuws

Kill Shelter brengt single uit met Agent Side Grinder

Door Danny Quetin

23 mei 2022

Het was al een tijdje rustig rond Agent Side Grinder. Iets wat Pete Burns ook is opgevallen. Pete Burns is dan ook de andere ik van Kill Shelter. Die laatste naam is geen onbekende meer, nooit vies geweest van enige samenwerkingen en vaak werkzaam als producer voor tal van bands.

Kill Shelter mag een identiteit hebben die vaak weerkeert. Denk maar aan het album Damage, met medewerkingen van onder meer Bragolin, Buzz Kull en Undertheskin. En vooral aan A Haunted Place, een volledig album met het partnerschap van Antipole. En heel recent nog met Original God.

Op 15 juli krijgt dit alles een vervolgverhaal met het album Asylum. Dat zal ook heel wat medewerkingen bevatten, zoals met Antipole, Clan Of Xymox en Beborn Beton. En dus ook met Agent Side Grinder.

Niet geheel toevallig, ze kennen mekaar. Burns maakte in het verleden al een Kill Shelter Remix van Into The Wild van ASG. Maar vooral omdat er een gemeenschappelijk verband bestaat over het thema van The Necklace, dat als voorbode als single werd uitgebracht. Inhoudelijk handelt het over het proberen weerstand te bieden tegen de dagelijkse stroom van geweldplegingen en misbruiken allerhande.

The Necklace is ook muzikaal een meer dan geslaagde samenwerking, het samensmelten van de vakkundigheid van Kill Shelter en Agent Side Grinder. Uitkijken alvast naar Asylum.

Bandcamp

Kill Shelter

Agent Side Grinder

Delen op

Over Danny Quetin

Danny Quetin. De radioman. Sedert 2004 de uitlaatklep van het radioprogramma ‘De Dag des Oordeels’ en vanuit die hoedanigheid enkele jaren later terechtgekomen in het oord van verderf dat zich openbaart als de redactie van Dark Entries. En zich daar onmiddellijk goed bij voelde. Als tiener de punk ontdekt, met piekharen, toen er nog wat haar op zijn kruin stond. Blijven hangen in de jaren 80 om mee te evolueren in de Wave-beweging en door de jaren heen verdwaald te blijven in al wat maar enigszins naar duisterheid kon ruiken. Al bij al is het nog goed gekomen. Of net niet.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.