Nieuws

Het Wave Gotik Treffen viert zijn 30ste verjaardag: eerste 13 namen bekend.

Door Kurt Ingels

07 januari 2023

Het Wave Gotik Treffen, een traditie in de scene, behoeft hier geen introductie meer. Hét festival voor de alternatieve en zwart gevederde medemens die zich niet laat vangen door wat de reguliere radio aan nonsens uitbraakt. Kortom, het festival voor smaakvolle liefhebbers van wat er beweegt in de ondergrond en in de onderbuik. Dit jaar is het Wave Gotik Treffen aan zijn 30ste editie toe, een verjaardagsfeestje dus, dat wel eens op een bijzondere wijze zou kunnen worden gevierd. Ik herinner me alvast nog de pretpark editie ter viering van een kwarteeuw. Het Wave Gotik Treffen in Leipzig is sowieso altijd een culturele rollercoaster en voor de editie van 26 mei tem 29 mei zijn de eerste 13 ronkende namen bekend. Dark Entries somt ze even voor u op, maar uiteraard is dit nog maar het begin! Tickets voor 4 dagen feest maken u 170 euro armer. Dark Entries is er bij!  U ook?

A Place To Bury Strangers (USA) -  Cat Rapes Dog (S) - Corpus Delicti (F) - Covenant (S) - Das Ich (D) -  De / Vision (D) - Deine Lakaien (D) Dark Star verjaardagsconcert -  Front 242 (B) -  Frontline Assembly (CDN) - Kaelan Mikla (IS) - Rosegarden Funeral Party (USA) -  Super Besse (BY) - Unzucht (D)

Wave Gotik Treffen

Delen op

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.