Nieuws

Erato terug van (nooit) weggeweest

Door Xavier Kruth

20 december 2022

Het is al vele jaren stil rond de Belgische gothicrockgroep Erato. Veel te stil. Ze hadden nochtans een behoorlijke reputatie. De band ontstond in 1993 en won in 1997 de Gothrally. Tegelijkertijd kwam hun eerste demo ‘A Killed God’ uit op cassette. Er volgden verschillende cd’s die de reputatie van de groep bevestigden: ‘The Irreplaceable One’ in 2001, ‘III’ in 2002 en ‘NAIVe’ in 2009. De groep trad ook daarna nog regelmatig op, maar na een tijdje hoorden we niet meer van het sextet. De groep bleef weliswaar bestaan, maar gaf geen teken van leven meer. Tot nu. De grote verrassing was om Erato na jaren stilte te zien optreden op de New Wave party Aalst, eind november.

Intussen is er ook een optreden gepland op 25 februari 2023 in de B52 (samen met Black Snow In Summer en dj Fap Noir). En dat is nog niet alles: er zijn reeds twee nieuwe nummers wereldkundig gemaakt: ‘Nothingness’ en ‘Numb’, en die klinken zeer goed. Ten slotte zal Erato ook zijn discografie toegankelijk maken op verschillende streamingsdiensten. ‘A Killed God’ vinden jullie alvast op Spotify, maar er volgt nog veel meer. We wensen de heren veel succes toe!

Erato op facebook

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.