Nieuws

Curepedia het ultieme A tot Z boek over The Cure

Door Kurt Ingels

16 november 2023

The Cure, ze beloofden ons eerst drie en dan twee nieuwe albums, dan één, maar op heden blijft de Curefan op zijn en haar honger zitten. Al is er wel al een titel: "Songs Of A Lost World". The Cure met hun extravagante uiterlijk, de groep die mij als 14 jarige introduceerde in de wereld van de new wave, zoals menig tiener in de jaren 80. Prompt paste ik dan ook mijn kapsel en kledij aan en bleef ik de groep rond Robert Smith tot op heden volgen. Ondertussen geniet The Cure, opgericht in 1978 (vanaf 1976 eerst nog The Easy Cure) naam en faam, maar daartoe moesten ze eerst wel wat meer commerciëlere en meer luchtige deuntjes de wereld in gooien. Mijn favoriete albums blijven op vandaag nog altijd “Faith”, het meesterwerk “Pornography” (wat mij betreft één van de beste platen aller tijden) en “Disintegration”. Over het fenomeen The Cure zijn ook reeds tientallen boeken verschenen en nu komt daar dus weer eentje bij, “Curepedia” dat zich op  448 bladzijden voorstelt als het ultieme naslagwerk over deze heerlijke groep. 

"Curepedia" is een uitgebreide blik op de lange lijst van bandleden, huidige en vroegere, trivia, tours, samenvattingen van elk album, elk nummer, films, maar ook essays over het imago van de band, hun invloed, hun stijl en hun blijvende nalatenschap. Georganiseerd in een makkelijk te volgen AZ formaat, zal dit de perfecte introductie zijn voor nieuwe fans, en ook een must have voor de fanatiekelingen.

Het boek werd samengesteld onder toezicht van muziekjournalist Simon Price en uitgegeven door Dey Street Books. Er is tevens een zeer strikt gelimiteerde versie beschikbaar. Mijn exemplaar is uiteraard besteld.

The Cure

Delen op

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.