Nieuws

23 maart: Dark Entries Night met De Delvers en Tvashtar

Door Xavier Kruth

10 maart 2024

Op zaterdag 23 maart gaat de tweede Dark Entries Night nieuwe stijl door, nog steeds in de Kinky Star in Gent, en nog steeds volledig gratis. We hebben opnieuw twee groepen uitgenodigd die niet noodzakelijk groot zijn, maar waarvan we vinden dat ze jullie aandacht waard zijn.

Hoofdact zijn De Delvers, het Nederlandstalig nachtorkest uit Boom. Eigenlijk wilden we deze Nederlandstalige postpunkgroep al lang uitnodigen, namelijk al sinds hun naamloze debuut in 2018 uitkwam. We hadden ze ook al uitgenodigd om op de Dark Entries Nights op te treden, in 2020, maar een of ander vies beestje besloot dat dat toen maar beter niet door kon gaan, en om dezelfde reden kon een later gepland lockdownoptreden niet doorgaan. Niet getreurd, in 2024 lukt het eindelijk wel, en ondertussen hebben De Delvers zich met hun tweede plaat ‘Hart in neonlicht’ uit 2022 nog eens overtroffen. Komt dat horen, komt dat zien!

Tvashtar komt uit Hamburg, Duitsland. Inderdaad, dezelfde stad die ooit Xmal Deutschland zag ontstaan, waar onze collega Kurt Ingels hier terecht de nodige aandacht voor opeist. Ook Tvashtar bestaat enkel uit vrouwen, en ook zij brouwen smaakvolle postpunk die borg staat voor grootstandseenzaamheid en sociale problemen. Tvashtar is, net als De Delvers, sinds 2018 actief, en heeft al een ep en verschillende singles op zijn kerfstok. Optredens zijn betoverend en meeslepend, dus u bent vriendelijk uitgenodigd om op tijd te komen om dit mee te pikken.

Wat: gratis optredens van De Delvers en Tvashtar

Wanneer: zaterdag 23 maart 2024

Waar: Kinky Star, Vlasmarkt 9, 9000 Gent

20u: Deuren
21u: Tvashtar
22u: De Delvers
23u: afterparty met Dark Entries dj's WeerLoos en Deno

Facebook event

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.