Nieuws

15 juni: Dark Entries Night met Partikul en Tantrum Zentrum

Door Xavier Kruth

08 juni 2024

Over een week verwelkomen we jullie weer in de Kinky Star voor een nieuwe editie van de Dark Entries Nights. Op zaterdag 15 juni hebben we opnieuw twee interessante groepen uitgenodigd, die we graag aan jullie voorstellen.

Partikul opereert vanuit Brussel, al komen de twee leden, die overigens ook een koppel zijn, oorspronkelijk uit Bergen (Mons) en zelfs Nice (Frankrijk). Ze maken een aangename en duistere mix van postpunk en shoegaze, en hebben al twee goed ontvangen platen op hun kerfstok staan. Ze treden intussen internationaal op, tot op het Castle Fest in Polen toe deze zomer.

Tantrum Zentrum opereert vanuit Londen, al komen de leden uit ex-Joegoslavië, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Hun muziek omschrijven ze als ‘Killing Joke on happy pills’, en is gevarieerde postpunk met een vleugje krautrock en nowave, en met een krachtige pacifistische boodschap.

Na de optredens zorgen dj WeerLoos en dj Deno voor wat aangename muziek waarop u naargelang de benen eens kunt strekken op de dansvloer, of een lekkere consumptie nuttigen. De inkom is alweer volledig gratis.

Wat? Dark Entries Night

Met wie? Partikul en Tantrum Zentrum

Waar? Kinky Star, Vlasmarkt 9 in Gent

Wanneer? Zaterdag 15 juni, vanaf 20u. Eerste optreden om 21u.

Dark Entries Night facebookevent

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.