casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

Yura Yura
Substance Noire
Electro - Industrial - Power Noise - Techno - Tribal / Ritual
08/02/2021 : Yura Yura - Substance Noire
HANDS  HANDS
08/02/2021, Dimi Brands

De Forms Of HANDS 19 remix van het Yura Yura nummer ‘Suspiria’ dat prijkte op de begeleidende sampler van het jaarlijkse festival noemden we in onze review destijds nog een “prijsnummer dat serieus wat hitpotentieel met zich meedraagt.”

Voor ons een eerste kennismaking die naar meer smaakte waar nu dus met Yura Yura’s vierde album ruchtbaarheid aan gegeven wordt.

Substance Noire verwijst naar substantia nigra, een structuur van zenuwknopen in de middenhersenen die essentieel is voor zowel beweging en beloning.

Voorloper Rumu Namba (2016) was een meer atmosferisch album, en na het horen van het nummer op Forms Of HANDS sampler hoopten we vurig dat dit een voorbode bleek te zijn voor het terug ouderwets raggen.

En ja hoor: de toepasselijk getitelde opener ‘Hypnasch’ leert ons meteen dat Yura Yura er van bij het begin stevig de zweep op legt. Helemaal te dol wordt het tijdens ‘Lakrimal’ dat industriële techno van de bovenste plank brengt. Een schoolvoorbeeld van hoe wij verwachten dat dit genre in de praktijk hoort te klinken.

Een begin om u tegen te zeggen, zodanig groots dat het niet lang duurt voor we Yura Yura niet meer kunnen bijbenen.

Het brein is namelijk een complex gegeven. Het legt meteen het pijnpunt van dit album bloot: het zit boordevol goede ideeën, maar door er zoveel mogelijk aan bod te willen laten komen durven we al eens verloren te lopen in deze grijze massa. Bijna 80 minuten mag dan wel een hele hap zijn voor een album, toch blijkt de ingewikkelde materie waarover het gaat zich niet in deze tijdspanne te laten vastleggen.

Zo hoorden we tijdens ‘Flesh’ onvervalste retro electro geluiden en moesten we bij het tribale ‘Voodoo’ sterk denken aan Hybryds ten tijde van het album Cortex Stimulation (1996). ‘Yungle’ en ‘Innen’ zoeken het dan weer puur in atmosferische kringen. Na het doldwaze (en harde) openingstrio beukt ook ‘Kalor’ zich aardig een eind op weg en laat de beats om je oren vliegen. Helaas klinkt het deze keer iets te eenzijdig waardoor het nummer gaandeweg op een dood spoor lijkt te belanden.

Misschien is er net iets te veel afwisseling gaande op dit album waardoor de continuïteit ervan een beetje in het gevaar komt. Maar versta ons zeker niet verkeerd: wat losstaande nummers betreft schiet Yura Yura meermaals flink raak. Mits nog wat extra hersenvocht teneinde alles lekker en spontaan aan elkaar te laten kleven volgens ons een naam in staat tot het schrijven van een meesterwerkje, deze Yura Yura.

Yura Yura

Dimi Brands
08/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gφnόl Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...