casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.413 items

   

Youth Code
An Overture
EBM - Industrial
06/08/2015 : Youth Code - An Overture
dais records  dais records
06/08/2015, Dimi Brands

Dit duo maakte onlangs zijn Europees livedebuut, startend op het podium van de Agra te Leipzig, het afgelopen WGT.

Uw Dark Entries verslaggever was ter plaatse, en krabt nog steeds de bloedkorsten uit de oren, om maar te zeggen dat luid het motto is van Youth Code.

Even later deed dit aggressieve duo ook België aan, meer bepaald in JH de Wommel (Wommelgem).

Wie erbij was, zal enkel samen met mij kunnen beamen dat Youth Code het soort band is dat je live gezien moet hebben.

Ik was dan ook razend benieuwd wat dit op plaat zou geven, of ze de loodzware opdracht, om de zodanig energetische bom die ze live brengen, ook zouden kunnen overbrengen op een geluidsdrager.

DAIS Records zwierde ‘An Overture’ op de markt, en zo heb je ineens het volledige verzamelde werk tot hiertoe van deze Amerikanen in je bezit. (zijnde de laatste EP A Place To Stand, het titelloze debuutalbum en eerste single Keep Falling Apart/Tiger’s Remorse).

In totaal goed voor 16 sonische splinterbommen die mensen met een zwak hart stante pede richting intensieve zorgen katapulteren.

Zangeres Sara Taylor steelt hier de show, als een duivel uit een doosje, dat te lang opgesloten lijkt te zijn, en eindelijk even losgelaten wordt, spuwt, brult, schreeuwt ze de micro vol.

Het andere lid, Ryan George, die ook de zang voor zijn rekening neemt moet niet voor haar onderdoen, maar live maakte vooral Sara de nodige indruk.

A Place To Stand (EP) (2014)

Het laatste wapenfeit van Youth Code, met een opmerkelijke hoofdrol voor Sara Taylor, een meisje waar je dus best niet mee solt.

‘Consuming Guilt’, ‘To Burn Your World’, ‘For I Am Cursed’, zijn alvast drie tracks die reikhalzend doen uitkijken naar hun tweede langspeler, want als dit de voorbode is, belooft die van een zeer hoog niveau te zijn.

De E.P sluit af met ‘A Litany (A Place To Stand)’, en Amerikanen die ze zijn, smijten ze er nog een moraaltje tegenaan, een nee tegen de zogenaamde -isms, Youth Code is dus niet een boze blaffende hond die zomaar wat staat te briesen, ze weven de nodige politieke standpunten ten opzichte van wandaden in hun teksten.

Youth Code (Album) (2013)

Als je met een plaat als deze kan debuteren, dan kan je stellen dat je jezelf als naam al gevestigd hebt.

Ryan George, een punk/harcoreveteraan die actief was met straight-edge band Carry On, ontmoette Sara Taylor, die roadie was voor heavy metalbands. Naast hun voorliefde voor allerhande aggressieve muziekstijlen zoals hardcore punk en speed metal, hadden ze nog een curieuze gemeenschappelijke interesse: minimal wave.

De basis voor Youth Code was gelegd, een basis van Amerikaans klinkende EBM (Wax Trax EBM, voor de kenners), met ruimte voor industriële klanken, denk Front Line Assembly, Skinny Puppy en Ministry, maar deze invloeden drukken nergens zwaar door, want als er iets is wat Youth Code heeft, dan is het wel degelijk een eigen smoel.

Sterk is ook dat ondanks al de herrie, de melodie niet uit het oog verloren wordt, al is het soms maar een subtiel accent te noemen, efficiënt is het des te meer!

Keep Falling Apart/Tiger’s Remorse (Single) (2013)

Voor de volledigheid ook nog deze eerste single van het duo, en vanaf deze eerste twee songs was al meteen duidelijk welke weg Youth Code wou gaan.

Wat ze verder vervolmaakten op hun eerste langspeler, om ten slotte op hun laatste EP als ware gladiatoren klaar staan om menig arena plat te doen gaan.

Ik geef nooit een 10 als waardering, de perfectie bestaat immers niet (of het moet om een regelrechte klassieker gaan genre The Velvet Underground & Nico), maar 9,5 van mijnentwege staat gelijk aan een oproep tot verplichte aankoop. Ik raad de Belgen dan ook aan om Youth Code te ontdekken en in hun harten te sluiten, want dit is echt wel een verfrissend groepje, dat ik graag spoedig terug wil zien op een podium in de buurt.

Live ongeëvenaard, maar op plaat ook de nodige trapkracht die u zal achterlaten met een paar pijnlijke ‘cojones’, missie volbracht met andere woorden!

Youth Code (Facebook)

Dimi Brands
06/08/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De ook in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het reeds erg succesvolle ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...