casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.907 items

   

Xtort
Isolation
Electro - Industrial
03/02/2016 : Xtort - Isolation
Musiklab / DaRecords
03/02/2016, Danny Quetin

De naam Xtort doet bij velen een belletje rinkelen, maar dan als 10 jaar geleden uitgebracht album van het industriële KMFDM. Deze Xtort is afkomstig uit het Nederlandse Gemert en bestaat uit ma(s)kers met duistere namen als DJ Kaos en Dr Anonymous.

En ook zij huldigen zich in de uitwasemingen van de industrial.

Xtort is een geadopteerd kind geborgen uit de assen van wat ooit de Industrial Metal-band HOER vertegenwoordigde. Na 3 EP’s (Transform in 2004; Sexshop in 2008 en Knowing You in 2011) en even zoveel personeelswisselingen brengen ze met Isolation hun eerste volwaardige album uit.

Zelf zeggen ze geïnspireerd te zijn door bands als Ministry, Cabaret Voltaire, Coil, Nine Inch Nails en aanverwanten. En zelf doen we daar nog een flinke scheut Kraftwerk bij.

Intro Isolation is hier een duidelijk voorbeeld van : Communication Isolation Xtort Communication, inclusief strings en computervoice die leentjebuur spelen bij d’heeren uit Dusseldorf.

De angst voor de eenzaamheid geeft een soortgelijk klanktapijt weer in Time, maar aangevuld met een heerlijke in delay gestroopte industrial-beat.

Isolation herbergt dan ook thematieken als eenzaamheid, angst, krankzinnigheid en oorlog.

Vooral dat laatste komt veelvuldig aan bod, zeker in het fantastische Marching, waar de schaduw van de postpunk wedijvert met de klanken van soldatenboots op het grind van de anti-overwinning. In tijden van oorlog zijn er geen winnaars.

Idem dito voor A New Cold War, de sirene als aanzet voor de Koude en Andere Oorlogen, die zich zelfs durven afspelen in je achtertuin, je geest en hoofd. Final War vertelt het verhaal van de Living Hell, No one left to tell. De mensheid gaat ten onder, de laatste oorlog zal niet meer verschijnen in de geschiedenisboeken.

Flesh is de soundtrack van een spannend onderonsje waar lichaamssappen zich met elkaar vermengen, terwijl de soundscapes van het instrumentale Space de referenties met Kraftwerk nog eens aanhalen. De metamorfose waar tijd en ruimte onbegrensd zijn.

God is in control verwacht je niet direct in een nummer als Hell, langzaam voortdenderende industrial die bij wijlen doet denken aan The Klinik in oudere dagen.

Glurend onder de rokken van de toegankelijkheid doen ze op een schitterende wijze in Seele, Xtort op zijn Duits, met de eigenzinnige klanken van niet-alledaagse EBM.

Into The Night als afsluiter vult hier perfect op aan, met synthriedels die de onherbergzaamheden van de donkere nacht verlichten. Into the night, that’s my home.

Xtort

Danny Quetin
03/02/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Nog meer video's uit 'The Book Of Fire' van Mono Inc.

Het blijft maar video's regenen uit de laatste plaat van Mono Inc. Intussen hebben al 9 van de 12 nummers op het laatste opus 'THe Book Of Fire' een video gekregen. De laatste nieuwe is 'Nemesis', een meer ingetogen nummer. Waarom zoveel video's? Wel, omdat 'The Book Of Fire' een immens succes is, en daar wil ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 24/11/2021 : Zaterdag Wool-E Fest in Magasin 4

Het regent afgelastingen van concerten, al is dit gelukkig nog niet overal. Optredens mogen immers nog steeds doorgaan mits er zowel naar een Covid Safe Ticket als naar het dragen van een mondmasker wordt gevraagd. En dat is het geval op Wool-E Fest, dat volgende zaterdag doorgaat in het Brusselse Magasin 4. Wool-E Fest, dat doorgaat op ...

lees meer...
NIEUWS 23/11/2021 : Amerikaanse gothic rock band The Wake gaat de remix toer op!

Na vele jaren wachten verscheen rond deze tijd vorig jaar het album “Perfumes And Fripperies” (klik hier voor de Dark Entries review) van deze Amerikaanse cult formatie. De groep gaat ondertussen weer live de hort op en om zich in de kijker te spelen, pakt de groep nu uit met de ep “Mixers And Elixirs” waarop de gothic ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sinner’s Day 30 oktober - 1 november, The Max Venues Heusden-Zolder - De eerste Sinner’s Day driedaagse deed even de mijnsite herleven. Het zag er nog een keer ‘zwart’ van het volk. Een eigenzinnige weergave van een beleving.

In covid tijden een onderneming als deze Sinner’s Day uit de grond stampen is geen evidentie. Dat bleek nog maar een keer uit het wegvallen van diverse groepen die vooral om die pandemie reden verstek gaven. Immers covid maakt een Europese toer op poten zetten, waarbij alle landen hun eigen covid ongemakken en dito regeltjes kennen, ...