casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

Wrangler
White Glue
Electro - Minimal
01/11/2016 : Wrangler - White Glue
MeMeTune  MeMeTune
01/11/2016, Danny Quetin

Ongetwijfeld kent u Stephen Mallinder nog wel van Cabaret Voltaire. Voor even leek hij van de aardbodem verdwenen, maar uitgeweken naar Australië deed hij aldaar zijn ding middels een radioshow en de oprichting van een nieuw platenlabel.

Helemaal terug nu in volle glorie met Wrangler, een band die reeds eerder bestond en waarvan Ben Edwards en Phil Winter van Tunngs de oprichtingsakte ondertekenden, samen met Benge, van MeMeTunes Recordings.

Door de toevoeging van Mallinder werd er volop geëxperimenteerd met analoge synths wat 2 jaren geleden resulteerde in het album LA Sparks. Een album dat destijds werd geprezen, al werd het vooral bekeken als een vervolg op Cabaret Voltaire.

Akkoord, door wat Mallinder met het geheel doet, hoor je nu en dan wel zijn synthetische voetafdruk, toch mag je het niet zomaar een vervolg op noemen. Wrangler doet zijn eigen ding, volgens eigen middelen. Middelen die dan weer wel op en top de regels van de elektronica overstijgen.

Met White Glue zijn ze toe aan hun tweede album. Een album waarbij dansen toegestaan is, eigen gereide minimal met de vibe van funky baslijntjes zonder weerga.

Zoals voorzien in Alpha Omega, dat de vocoder-geluiden van Mallinder kleeft op een ritme dat nu en dan doet denken aan dat van een Booka Shade. Datzelfde soortgelijk baslijntje is er ook in Stop, thematisch is dat weer wel een berisping over boven je stand te willen leven. Stop spending money that you don’t have.

Nieuwerwetse Kraftwerk met de funk-vocals maken Stupid bijzonder sexy. Clockwork volgt de richting van verlaten wegen in donkere tijden, waar enkel neonlicht als licht in de duisternis fungeert.

De grooves van een al even funkend Dirty laten Mallinder vocaal nog het best klinken als destijds met Cabaret Voltaire, qua dansbaarheid grenst het wel meer aan de heupwiegendheid der ledematen.

Waar Cabaret Voltaire zijn patent had op zweverige sequenties is Real Life een optelsom van dat kenmerk, uitgestrooid op een tapijt van minimal techno, hetgeen de dansbaarheid nog meer doet stijgen.

White Glue onderscheidt zich vooral in zijn verscheidenheid, nergens eentonig, de kunst van het elektronische komt in vele gedaanten. Van dansvloer tot genot. Zoals afsluiters Days, Superset en vooral Colliding, dat er in slaagt een perfecte weergave voor te stellen van elektronische avant-garde.

Stephen Mallinder 2.0, maar nog steeds even vooruitstrevend.

MeMeTune

Wrangler Facebook

Danny Quetin
01/11/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten