casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.519 items

   

White Rose Transmission
Spiders in the mind web
New wave - Pop - Rock
09/04/2010 : White Rose Transmission - Spiders in the mind web
Echozone  Echozone
09/04/2010, Didier Becu

Ik ben er nog steeds niet uitgeraakt of ik de ideale persoon ben om deze CD te bespreken.

Als je een plaat bespreekt moet je objectief blijven en je niet laten meeslepen door fangedrag maar wat doe je als je grootste helden in deze groep betrokken zijn?

Dan verwacht je het allerbeste, dan hoop je zelfs dat je het allerbeste kan schrijven maar je moet objectief blijven want anders bedot je de lezers.

Ik mag dan misschien wel duizenden helden hebben maar Adrian Borland (en dus ook The Sound) staat eenzaam aan de top, en het is net op die plaat dat je de laatste opname kan horen van Adrian alvorens hij de bekende tragische beslissing genomen had.

De echte fans zullen het wel weten maar na de eigenlijk niet zo succesvolle solocarrière van Adrian, besloot onze held om in 1995 samen met Carlo Van Putten (destijds van The Convent) de handen in elkaar te slaan en White Rose Transmission (genoemd naar de organisatie van de legendarische Joodse verzetsstrijdster Sophie Scholl) op te richten.

Het werd een triestige geschiedenis want iedereen weet hoe het afliep en Adrian zou zelfs nooit de release van het tweede album meemaken.

Carlo besloot toch om deze band in het leven te houden en kreeg de medewerking van andere goden zoals Mark Burgess (The Chameleons) en Marty-Wilson Piper (The Church).

Sinds een paar jaar, dus ook op deze release, is ook Frank Weyzig (ex-Clan Of Xymox, nu bij Born For Bliss) een vaste muziekpartner van Carlo geworden.

Op sommige nummers komen de melancholische synths zoals we die van Xymox kennen zelfs eventjes naar boven, vooral bij een nummer als “Wildest Horse”.

Een hele stamboom die we hier dus uit de doeken moeten halen, en dit enkel om er u op te wijzen dat we hier te maken hebben met een pak muzikanten om u tegen te zeggen.

En toch moethet gezegd worden dat White Rose Transmission allesbehalve klinkt als een supergroep en bij iedere release is het net heztelfde : ondanks het feit dat ik er reikhalzend naar uit kijk is er eerder sprake van een “net niet” dan van een echte euforie.

Is dit nu anders geworden op dit vierde album?

Een heel klein beetje want ik verwacht al lang niet meer dat deze groep op de proppen zal komen met het ultieme wavegitaaralbum.

Daarvoor lonkt deze band iets te veel naar Americana-groepen als Grant Lee Buffalo, Sixteen Horsepower of Giant Sand ook al hoor je duidelijk dat Carlo wat gothrockplaten in zijn kast heeft staan.

Op zich is “Spiders in the minds web” een heel intimistische plaat geworden die het vooral van de desolate sfeer moet hebben, het is een plaat die de atmosfeer uitstraalt van de romantische troubadoer die verloren loopt in een oneindig woestijnachtig landschap, op zoekt naar dat ware onvindbaar geluk.

Sommige onder jullie zullen deze nieuweling fascinerend mooi vinden, anderen zullen dit beschouwen als een vervelende plaat tout court.

Het probleem zit hem alleen in de roots van deze band. Blijkbaar heeft de traditionele pers er moeilijkheden mee als topmuzikanten uit het wave-gothmilieu komen en het is dan ook zo deze mensen weinig of geen kans krijgen.

Jammer want het probleem bij deze groep is dat ze iets te rockerig klinken voor het wavepubliek en te wave-achtig voor het traditionele alternatieve rockpubliek. (Je hebt er geen benul welke afkeer ik van dergelijke vaststellingen heb want een echte muziekliefhebber luistert naar alles en oordeelt dan pas).

Dit gezegd zijnde toch even aanhalen dat voor mij hier zich de meest belangrijke song van 2010 bevindt.

“Foreign land” bevat namelijk de vocals van Adrian Borland.

Adrian had de zanglijnen opgenomen enkele weken voor de fatale dag en net als op “The Amsterdam Tapes” heeft men deze vocals nu gebruikt voor een volledig afgewerkt nummer.

Het is een pijnlijk nummer en het doet de fan enkel maar met weemoed denken aan wat nog had kunnen komen.

“Spiders in the mind web” is een zeer verdienstelijke plaat die met liefde en zorg gemaakt is, alleen vrees ik dat er door de dualiteit van het genre dat ze spelen, er niet echt sprake kan zijn van een doelgroep.

http://www.myspace.com/whiterosetransmission

Didier Becu
09/04/2010

Volgende besprekingen
Negurã Bunget - Vîrstele Pãmîntului
Gutta Percha - Tube Overtures
Ryonkt - Sunlight & Water
verzamel - Switch 15
Suicide Commando - Implements Of Hell
Alice In Chains - Black Gives Way To Blue
Ignis Fatuu - Es Werde Licht
Smoke Fish - Life Ain’t Pink
Saints Of Ruin - Nightmare
Reactive Black - A New Dawn...

Andere besprekingen van WHITE ROSE TRANSMISSION
White Rose Transmission - Spinning Webs At Night - Live At Gallerie Message

In dezelfde genre-combinatie: NEW WAVE ; POP ; ROCK
Verzamelaar - Klangrausch dvd / cd compilatie
The Shock Project - Charly

In hetzelfde genre: NEW WAVE
Dadajugend Polyform - Louis De Marsalle
Silver Lady - Inclus Concentré De Génie Avec Morceaux Dedans
Plankton - Banana Spleen ep
Parade Ground - The Golden Years
Sad Lovers And Giants - Headland (2011)
Spiral 69 - No Paint On The Wall
The Insanely Happy EP - Verzamelaar
Black Light Ascension - Ashes
The Weathermen - Ultimate Poison
The Neon Judgement - The Early Tapes (cd versie)

In hetzelfde genre: POP
The Search - The Search For Connection Contact And Community
Various - Switch 18
Gabby Young & Other Animals - We're all in this together
Marc Almond & Michael Cashmore - Feasting With Panters
Blueneck - Repetitions
Hard-Fi - Killer Sounds
Big Talk - Big Talk
Airship - Stuck In This Ocean
The Cambodian Space Project - 2011: A Space Odyssey
Dez Mona - SAGA

In hetzelfde genre: ROCK
The Knutz - Ghost Dance Party
The Walkabouts - Travels In The Dustland
Ruiz - RuizRadioRevolution
Muffler Men - Trigger And Fly
Wheel Of Smoke - In Sense
The Narcotic Daffodils - The Narcotic Daffodils
Zechs Marquise - Getting Paid
ASP - Wechselbalg
Sixteen Horsepower - Yours Truly
Ivy Garden Of The Desert - Docile

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...

lees meer...
NIEUWS 23/04/2019 : Gothic USA!

Hoor ik daar een klaagzang? Er wordt geen gothic (rock) meer gemaakt? Foei. Gelukkig is er nog Oskar Terramortis, tegenwoordig labelbaas van het post gothic label, die voor ons eventjes 45 jawel, 45 actuele Amerikaanse acts uit het genre (interpreteer dit ruim en donker) op een rijtje zet en dit zomaar eventjes via bandcamp gratis en legaal ...

lees meer...
FOTO'S : Goethes Erben - @ BLack Easter Antwerpen, 21/04/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Daemonia Nymphe - @ BLack Easter Antwerpen, 21/04/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Jo Quail - @ BLack Easter Antwerpen, 21/04/2019 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 1 - De fun, de hits.

Black Easter, in het verleden was het tweemaal het door ons erg gesmaakte muzikale paradepaardje van Dark Entries webmaster/mede Peek-A-Boo oprichter Ward de Prins. Ward overleed vorig jaar geheel onverwacht, en wat zou er mooier zijn qua eerbetoon aan deze prachtige persoon dan nog eens een keertje zijn festival te laten doorgaan ter zijner ...

lees meer...
NIEUWS 19/04/2019 : Pasen dit jaar garantie voor een ei-vol weekend.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de Paashaas dit jaar heel wat evenementen in België rondgestrooid heeft. In uw zoektocht naar de lekkerste eitjes helpen we u graag een handje middels dit beknopte overzicht. (vrijdag 19 april) In JH De Wommel kan je dit weekend drie dagen lang genieten van het beste wat het minimal wave genre te ...

lees meer...
NIEUWS 19/04/2019 : Met Dark Entries gratis naar Nederland!

Het duurde een beetje langer dan voorzien, maar binnenkort zal de vernieuwde locatie van de Maastrichtse club de Muziekgieterij dan toch de deuren openen. Voor het allerlaatste evenement in de ‘oude’ Muziekgieterij slaat men aldaar de handen ineen met Linke Soto en EPM Music om met een affiche voor de dag te komen die de liefhebbers ...

lees meer...
NIEUWS 18/04/2019 : Angels of Liberty leeft nog een beetje ....

18 april 2017 verliet bezieler en zanger Voe Saint-Claire van Angels Of Liberty ons... Veel te vroeg. De groep deed mijn gothic rock minnend hart weer sneller bonzen met het fantastische debuut “Pinnacle Of The Draco” (2012), oorspronkelijk uit op het eigen Secret Sin label, dat bol stond van de klassiekers. Tenminste, in een rechtvaardige ...

lees meer...
INTERVIEW : EVI VINE - Er zijn wel een paar verhalen, maar mijn lippen zijn verzegeld… Misschien voor bij een biertje of zo…

Wie haar nog niet gespot had op Joy Division-tribute A Change of Speech… en haar eerste album …and so the morning comes gemist had, die kon Evi Vine in 2016 ontdekken op het Black Easter Festival in Antwerpen, waar ze haar tweede album Give Your Heart To The Hawks voor kwam stellen. Tijdens die editie speelden 2 artiesten het ...

lees meer...
NIEUWS 14/04/2019 : Gedonder in Kinky Star.

Onlangs mochten wij tot onze grote vreugde kennismaken met het nieuwe Belgische duo La Merde. Hun eerste cassette Dood En De Merde liet een verpletterende indruk achter bij uw recensent van dienst die niet toevallig hoog oploopt met The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud en soortgelijke “wereld-serpenten”, net het straatje waarin ...

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: ASHTORETH - Doordat er verschillende elementen in mijn muziek zitten weet ik mensen uit verschillende underground stromingen aan te spreken.

Als er een naam is binnen de Belgische underground waaraan je de laatste tijd onmogelijk ontsnappen kan, is het wel die van Ashtoreth. Hoewel Peter Verwimp nog maar enkele jaren onder deze noemer naam begon te maken in het dark ambient genre, wist hij zich al heel snel op te werken tot een naam om rekening mee te houden. Op de productiviteit ...