casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

White Coal Addiction
Minor Offence (EP)
Cold Wave - Post Punk - Shoegaze
10/08/2015 : White Coal Addiction - Minor Offence (EP)
Eigen beheer  Eigen beheer
10/08/2015, Dimi Brands

Netwerking, of het ene plezier is het andere waard, een uitdrukking die van toepassing is op mijn kennismaking met het Waalse White Coal Addiction.

Een kennis van me vertelde me onlangs dat hij een bandje uit Wallonië kende, dat graag wat meer naambekendheid wou krijgen, en dat ze het een eer zouden vinden om vermeld te worden op de Dark Entries pagina’s. (Dark Entries is dan ook niet voor niets het toonaangevende webzine wat betreft wave/gothic en aanverwanten, maar dat wist u als trouwe lezer natuurlijk al langer dan vandaag!)

De nodige gegevens werden uitgewisseld, en ik maakte er meteen een nieuwsberichtje van.

De groep zelf was hier heel tevreden mee, in die mate zelfs dat ze me een exemplaar van hun eerste EP thuis opstuurden, dit ook ter bespreking uiteraard.

Het blijft een jammer feit dat we zo weinig vertrouwd zijn met muziek van over de taalgrens, dus staan we altijd open om hier verandering in te brengen.

Immers, als het op de manier gebeurt gelijk White Coal Addiction dit doet, is deze kennismaking zeker een verrijking van onze toch al uitgebreide muzieksmaak te noemen.

Om maar te zeggen dat deze EP staat als een huis, al bij de eerste luisterbeurt valt meteen de professionaliteit op die zich vertaald in een wel heel goede productie. Een pluim op de hoed van Renaud Labarbe, die instond voor het uitstekende geluid die deze EP meekreeg.

Minor Offence bevat vijf nummers, plus een remix van eerste single ‘Glove’, en is goed voor 28 minuten luisterplezier.

Hun sound lijkt te twijfelen tussen The Cure, The Chameleons en Joy Division, zonder hierbij in dezelfde valkuil te vallen als groepen zoals Editors, waarbij de zanger krampachtig gelijk Ian Curtis wil klinken, boven een vlot verteerbare muzikale omlijsting. Muzikaal heeft White Coal Addiction zijn wortels in de jaren ‘80 postpunk en coldwave, maar gieten ze er nog een scheut vroege jaren ‘90 shoegaze bij.

Een stijl die ze zelf definiëren als noise wave: het donkere en kille geluid van coldwave, vermengt met meer noisy elementen uit postpunk en shoegaze, dus.

De geest van Clan Of Xymox dwaalt ook over de nummers, luister maar eens naar ‘A Project’ dat zo van Moorings en co. had kunnen zijn.

Opener ‘Glove’, dat tevens de eerste single voor de band is, laat meteen horen hoe een goede single moet klinken dankzij een efficiënt gebruik van synths en gitaren.

Ik tip het alvast als clubhitje in ons fuifcircuit, potentieel genoeg alvast!

De Belgen hebben de reputatie een bescheiden volk te heten, en zijn daar ook trots op, want bescheidenheid siert immers.

Doch, laat ons daar nu voor eens en voor altijd mee stoppen, want naast ronduit belachelijk is dit ook nergens voor nodig, deze EP bewijst nog maar eens dat er kwaliteit zat zwemt in de Belgische muziekvijvers.

De tweede EP, eenvoudigweg getiteld Major Offence komt deze herfst nog uit, wij kijken er alvast reikhalzend naar uit, want als hetgeen we hoorden op de eerste EP ‘minor’ was, dan zijn we wel heel nieuwsgierig hoe ze ‘major’ klinken!

Na het nieuwsberichtje, de review, de volgende stap een plaatsje op de affiche van een van onze Dark Entries Nights? Deze zijn immers in het leven geroepen om talent van eigen bodem een podium aan te bieden...

We houden jullie op de hoogte!

White Coal Addiction

Dimi Brands
10/08/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten