casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.413 items

   

White Coal Addiction
Minor Offence (EP)
Cold Wave - Post Punk - Shoegaze
10/08/2015 : White Coal Addiction - Minor Offence (EP)
Eigen beheer  Eigen beheer
10/08/2015, Dimi Brands

Netwerking, of het ene plezier is het andere waard, een uitdrukking die van toepassing is op mijn kennismaking met het Waalse White Coal Addiction.

Een kennis van me vertelde me onlangs dat hij een bandje uit Wallonië kende, dat graag wat meer naambekendheid wou krijgen, en dat ze het een eer zouden vinden om vermeld te worden op de Dark Entries pagina’s. (Dark Entries is dan ook niet voor niets het toonaangevende webzine wat betreft wave/gothic en aanverwanten, maar dat wist u als trouwe lezer natuurlijk al langer dan vandaag!)

De nodige gegevens werden uitgewisseld, en ik maakte er meteen een nieuwsberichtje van.

De groep zelf was hier heel tevreden mee, in die mate zelfs dat ze me een exemplaar van hun eerste EP thuis opstuurden, dit ook ter bespreking uiteraard.

Het blijft een jammer feit dat we zo weinig vertrouwd zijn met muziek van over de taalgrens, dus staan we altijd open om hier verandering in te brengen.

Immers, als het op de manier gebeurt gelijk White Coal Addiction dit doet, is deze kennismaking zeker een verrijking van onze toch al uitgebreide muzieksmaak te noemen.

Om maar te zeggen dat deze EP staat als een huis, al bij de eerste luisterbeurt valt meteen de professionaliteit op die zich vertaald in een wel heel goede productie. Een pluim op de hoed van Renaud Labarbe, die instond voor het uitstekende geluid die deze EP meekreeg.

Minor Offence bevat vijf nummers, plus een remix van eerste single ‘Glove’, en is goed voor 28 minuten luisterplezier.

Hun sound lijkt te twijfelen tussen The Cure, The Chameleons en Joy Division, zonder hierbij in dezelfde valkuil te vallen als groepen zoals Editors, waarbij de zanger krampachtig gelijk Ian Curtis wil klinken, boven een vlot verteerbare muzikale omlijsting. Muzikaal heeft White Coal Addiction zijn wortels in de jaren ‘80 postpunk en coldwave, maar gieten ze er nog een scheut vroege jaren ‘90 shoegaze bij.

Een stijl die ze zelf definiëren als noise wave: het donkere en kille geluid van coldwave, vermengt met meer noisy elementen uit postpunk en shoegaze, dus.

De geest van Clan Of Xymox dwaalt ook over de nummers, luister maar eens naar ‘A Project’ dat zo van Moorings en co. had kunnen zijn.

Opener ‘Glove’, dat tevens de eerste single voor de band is, laat meteen horen hoe een goede single moet klinken dankzij een efficiënt gebruik van synths en gitaren.

Ik tip het alvast als clubhitje in ons fuifcircuit, potentieel genoeg alvast!

De Belgen hebben de reputatie een bescheiden volk te heten, en zijn daar ook trots op, want bescheidenheid siert immers.

Doch, laat ons daar nu voor eens en voor altijd mee stoppen, want naast ronduit belachelijk is dit ook nergens voor nodig, deze EP bewijst nog maar eens dat er kwaliteit zat zwemt in de Belgische muziekvijvers.

De tweede EP, eenvoudigweg getiteld Major Offence komt deze herfst nog uit, wij kijken er alvast reikhalzend naar uit, want als hetgeen we hoorden op de eerste EP ‘minor’ was, dan zijn we wel heel nieuwsgierig hoe ze ‘major’ klinken!

Na het nieuwsberichtje, de review, de volgende stap een plaatsje op de affiche van een van onze Dark Entries Nights? Deze zijn immers in het leven geroepen om talent van eigen bodem een podium aan te bieden...

We houden jullie op de hoogte!

White Coal Addiction

Dimi Brands
10/08/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De ook in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het reeds erg succesvolle ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...