casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.621 items

   

White Coal Addiction
Minor Offence (EP)
Cold Wave - Post Punk - Shoegaze
10/08/2015 : White Coal Addiction - Minor Offence (EP)
Eigen beheer  Eigen beheer
10/08/2015, Dimi Brands

Netwerking, of het ene plezier is het andere waard, een uitdrukking die van toepassing is op mijn kennismaking met het Waalse White Coal Addiction.

Een kennis van me vertelde me onlangs dat hij een bandje uit Wallonië kende, dat graag wat meer naambekendheid wou krijgen, en dat ze het een eer zouden vinden om vermeld te worden op de Dark Entries pagina’s. (Dark Entries is dan ook niet voor niets het toonaangevende webzine wat betreft wave/gothic en aanverwanten, maar dat wist u als trouwe lezer natuurlijk al langer dan vandaag!)

De nodige gegevens werden uitgewisseld, en ik maakte er meteen een nieuwsberichtje van.

De groep zelf was hier heel tevreden mee, in die mate zelfs dat ze me een exemplaar van hun eerste EP thuis opstuurden, dit ook ter bespreking uiteraard.

Het blijft een jammer feit dat we zo weinig vertrouwd zijn met muziek van over de taalgrens, dus staan we altijd open om hier verandering in te brengen.

Immers, als het op de manier gebeurt gelijk White Coal Addiction dit doet, is deze kennismaking zeker een verrijking van onze toch al uitgebreide muzieksmaak te noemen.

Om maar te zeggen dat deze EP staat als een huis, al bij de eerste luisterbeurt valt meteen de professionaliteit op die zich vertaald in een wel heel goede productie. Een pluim op de hoed van Renaud Labarbe, die instond voor het uitstekende geluid die deze EP meekreeg.

Minor Offence bevat vijf nummers, plus een remix van eerste single ‘Glove’, en is goed voor 28 minuten luisterplezier.

Hun sound lijkt te twijfelen tussen The Cure, The Chameleons en Joy Division, zonder hierbij in dezelfde valkuil te vallen als groepen zoals Editors, waarbij de zanger krampachtig gelijk Ian Curtis wil klinken, boven een vlot verteerbare muzikale omlijsting. Muzikaal heeft White Coal Addiction zijn wortels in de jaren ‘80 postpunk en coldwave, maar gieten ze er nog een scheut vroege jaren ‘90 shoegaze bij.

Een stijl die ze zelf definiëren als noise wave: het donkere en kille geluid van coldwave, vermengt met meer noisy elementen uit postpunk en shoegaze, dus.

De geest van Clan Of Xymox dwaalt ook over de nummers, luister maar eens naar ‘A Project’ dat zo van Moorings en co. had kunnen zijn.

Opener ‘Glove’, dat tevens de eerste single voor de band is, laat meteen horen hoe een goede single moet klinken dankzij een efficiënt gebruik van synths en gitaren.

Ik tip het alvast als clubhitje in ons fuifcircuit, potentieel genoeg alvast!

De Belgen hebben de reputatie een bescheiden volk te heten, en zijn daar ook trots op, want bescheidenheid siert immers.

Doch, laat ons daar nu voor eens en voor altijd mee stoppen, want naast ronduit belachelijk is dit ook nergens voor nodig, deze EP bewijst nog maar eens dat er kwaliteit zat zwemt in de Belgische muziekvijvers.

De tweede EP, eenvoudigweg getiteld Major Offence komt deze herfst nog uit, wij kijken er alvast reikhalzend naar uit, want als hetgeen we hoorden op de eerste EP ‘minor’ was, dan zijn we wel heel nieuwsgierig hoe ze ‘major’ klinken!

Na het nieuwsberichtje, de review, de volgende stap een plaatsje op de affiche van een van onze Dark Entries Nights? Deze zijn immers in het leven geroepen om talent van eigen bodem een podium aan te bieden...

We houden jullie op de hoogte!

White Coal Addiction

Dimi Brands
10/08/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Trouwfe(e)st#3 - Eigenzinnigheid en serendipiteit

Trouwfe(e)st#3. Het is ondertussen al lang geen trouwfeest meer, maar de verjaardag van een trouwfeest. Toen Dimi en Sigrid twee jaar geleden in het huwelijksbootje stapten, vonden ze er immers – als liefhebbers van dark ambient en neofolk – niets beter op dan een aantal van hun lievelingsgroepen uit te nodigen om hun hoogdag te ...

lees meer...
FOTO'S : Wappenbund - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Pantser Fabriek - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Riotmiloo - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : TO AVOID (Dark Entries Night 28) - We hebben ons nooit kunnen verzoenen met het uiteengaan van To Avoid.

Pure, onversneden old school electro, iemand? Ok, we doen een aanbod: To Avoid brengt al 21 jaar EBM en treedt op vrijdag 21 juni op in de Kinky Star te Gent. Gratis bovendien, op een Dark Entries Night. We hadden een gezellige babbel met de drie heren, over het verleden maar vooral ook over de toekomst. Want To Avoid werkt aan nieuwe zaken ...

lees meer...
INTERVIEW : W-Fest, het interview (deel 2) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!

Lees vooral eerst deel 1 van dit interview! (klik de link) Zet je schrap voor deel 2 van onze uitgebreide babbel met Erik De Ridder, bezieler van W-Fest! DE: De verhuis naar Waregem dit jaar, een bewuste keuze? Wat wordt er anders? Erik: Het blijft een festival maar er komt ook een indoor beleving, beetje vergelijkbaar met Amphi. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 - Creatieve uitingen, interessante ontmoetingen en prachtige muziek (Xavier Kruth)

Mijn elfde Wave-Gotik-Treffen reeds, en voor mij een heel speciale editie. Het is immers de eerste keer dat ik zelf deel uitmaak van het programma. Op zondag geef ik een lezing over subculturen in het Oostblok, en ik ben er zelfs in geslaagd om een akoestische set te spelen op een picknick. Ik heb hierdoor ook tal van boeiende mensen ontmoet, ...

lees meer...
NIEUWS 13/06/2019 : Trouwfest: gratis festival met onze goedkeuring.

U kon er onmogelijk naast kijken op onze site: ook dit jaar (aanstaande zaterdag meer bepaald) is er weer een editie van Trouwfest, het festival ter ere van de huwelijksverjaardag van ondergetekende. Nogmaals willen we, de misleidende titel van het evenement indachtig, benadrukken dat dit een openbaar evenement is waar iedereen welkom ...

lees meer...
NIEUWS 12/06/2019 : Een avondje met FolkWorld in Belgi

Een beetje met de hulp van Dark Entries kunnen we het volgende evenement wel noemen. Toen de Duitse neofolk organisatie FolkWorld ons vroeg naar een gepaste locatie voor een concert van Rome en of we en passant ook geen leuke lokale act kende voor het voorprogramma begon onze denktank reeds te bollen, en werden deze vragen vliegensvlug van ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download compilatie Mind Plug Records.

Ook de liefhebbers van mystieke, obscure, meditatieve en noisy geluiden kunnen weer een tijdje verder met de vierde labelcompilatie van het Duitse Mind Plug Records. Oefen alvast uw beste lotushouding, en voorzie beter langdurig brandende wierook want deze 13 nummers tellende verzamelaar is goed voor een speelduur van bijna 2,5 uur en ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download Paranoia Musique Vol.5

Voor de vijfde keer op rij laat het Braziliaanse label Paranoia Musique ons middels een compilatie kennismaken met 12 underground acts die naar eigen zeggen de meest inventieve geluiden uit het alternatieve universum laten horen. Met Navajas Cross, Les Animaux Sauvages, Bring Her, Phileas Fogg, The Lautreamonts, The Dream Never Ends, Sounds ...

lees meer...
NIEUWS 06/06/2019 : In de wereld van Liana is alles mogelijk.

Als je een liefde voelt voor elektronische muziek met Oriëntaalse invloeden, dan zou je de muziek van de twee zusjes Lia en Lena AKA LIANA zeker een keer moeten luisteren. Zij schrijven en produceren niet alleen hun eigen muziek, maar regisseren en editen ook hun eigen (muziek) video's. Net zoals ook hun dromerige videoclip voor ...