casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Wagonman + Blaastaal
Wagonman Met Blaastaal Again
Experimental
05/11/2017 : Wagonman + Blaastaal - Wagonman Met Blaastaal Again
Kinky Star Records  Kinky Star Records
05/11/2017, Dimi Brands

De ontmoeting tussen Gentenaar Luc Waegeman (Wagonman) en Antwerpenaar Bert Lezy (van het Radio Centraal programma Blaastaal) waar we vorig jaar mee mochten kennismaken kent in deze cassette een vervolg.

Een half uurtje lang krijgen we met andere woorden weer een staaltje van ongebreidelde experimenteerdrift. Met naast het knutselen met taal (het handelsmerk van Blaastaal) ook de geluidsexperimenten die uit de proefbuisjes uit Wagonmans laboratorium komen gedruppeld, en die niet te vergelijken zijn met de potige garagerock waarvan we hem kennen bij Needle And The Pain Reaction.

De klanken waarover sprake die ons op de eerste cassette nog deden denken aan haast industriële klanken: een vergelijking die we ook op dit tweede deel, hoewel minder uitgesproken, kunnen doortrekken.

Een loodzware baslijn, die we als dubby zouden omschrijven ondersteunt openingsnummer ‘Kabouterleesplankje’, waarbij we even teruggevoerd worden naar de schoolbanken van het eerste leerjaar.

‘Turk Peeters’, waarvan de werktitel aanvankelijk ‘Kut Peeters’ was (een vorm van censuur?) knipt en plakt nieuwsfragmenten die verband houden met CD&V-er Kris Peeters aan elkaar, maar kapt er net zo makkelijk stukjes uit het sportjournaal (waarbij Lezy AA Gent omvormt tot agent, om maar iets te noemen) bij en horen we zelfs een stukje uit wat we vermoeden een Vlaamse soapserie is (we zijn geen ervaringsdeskundigen op dit gebied). Het spelen met taal, wat de sterkte van Blaastaal is, en waardoor we wekelijks rendez-vous hebben met dit vermakelijke programma op Radio Centraal, brengt telkens weer spitsvondige details aan de oppervlakte, waarbij herbeluistering steeds een genot blijft.

Toch wel een hele uitdaging in dit vakgebied, waarbij Lezy de kneepjes van het vak uitermate beheerst.

Indien u zich steevast afvraagt wat te eten, bieden de voorgelezen recepten voor ‘Kalkoentoast’ of ‘Varkenslever’ misschien soelaas. Op culinair vlak kunnen wij hier als vegetariër niet veel mee, en opteren we liever een plantaardig alternatief, maar gelukkig lusten onze oren er wel pap van.

Het enige puntje van kritiek dat we hebben bij deze cassette is dat de opnamekwaliteit wel iets beter kon. Het ontbreken van een downloadcode bij ons promo exemplaar, nochtans in deze digitale tijden een haast automatisch bijgeleverd toemaatje, kan dit euvel niet verhelpen.

Gelukkig weet het plezier dat we (weer) met deze cassette beleefden dit meer dan goed te maken. Net als op het eerste deel is de A kant gelijk aan de B kant, wat ons betreft mogen de ontmoetingen tussen deze twee absurdisten gerust wat langer duren.

Wagonman

Blaastaal

Dimi Brands
05/11/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...