casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.470 items

   

VV303
The Void
Techno
24/01/2017 : VV303 - The Void
Survival Alliance Records  Survival Alliance Records
24/01/2017, Danny Quetin

Steve Deconinck aka VV303 of IIIOIII voor de vrienden, slaapt, woont, leeft en ademt tussen zijn batterij elektronische apparatuur. En het zou me niet verbazen dat hij er des nachts ook nog van droomt. Beschouw hem dus zeker maar als een creatieve duizendpoot die achter elk knopje van zijn elektronica wel een verhaal weet te vertellen.

Verhalen die hij maar al te graag weet te manifesteren aan de hand van talrijke EP’s die hij bij tijd en wijl weet uit te brengen.

Zo ook met de EP The Void, via het Argentijnse Survival Alliance Records. Het aanknopingspunt dat ons heelal voorstelt als iets van conceptionele aard. Dat het begin en het einde weet in te luiden van zowat alles wat we als normaal dienen te beschouwen.

The Void kent 2 tracks in 3 versies. Waarvan The Void in originele versie een aardedonkere minimal-tech-track is waar dromen worden vernietigd, en enkel de onaardsheid van het bestaan zegeviert. Gitzwart zoals het leven en de leegte op zich.

De Miguama-remix dendert op hetzelfde elan voort, met de loepzuiverheid van techno waar de dansvloer maar beter niet te veel in de spotlight staat. Dansen met het licht uit.

Het mag dan ook niet verbazen dat DJ-Producer SLIAK het wel eens in zijn set durft te verstoppen, ware het dat hij er zelf zijn SLIAK-remix van maakte. Met een trancy break, geborduurd op heerlijk klinkende tech. Zonder zijn donkerte maar ergens te verliezen.

Club Meister heeft zijn naam niet gestolen. Tech-trance die op menig feestje uit de bol doet gaan, dansbaar en zelfzeker. En vooral trefzeker.

De uitvoering op naam van Ethan Fawkes is eens te meer meedogenloos. Nochtans weet hij zich in deze Club Meister nog wat in te houden. Gefilterde techno om het geheel niet al te proper te laten klinken. Het mag vuil zijn, in de leefwereld van Fawkes is het zelfs een aanrader.

De beat die beukt, het ritme van de hard-trance waarbij de sample als mede-instrument fungeert. Het is de Club Meister-versie van DaRkNeSs. De troef van niets ontziende pulserende ritmiek.

Fresh New Young Talent is VV303 niet meer, daarvoor heeft hij al genoeg bewezen. Doing some things that I know you haven’t heard before dekt dan weer meer de lading. Velvet 303 zet aan tot dansen, en laat daar niets mis mee zijn.

Facebook

Soundcloud

Danny Quetin
24/01/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 30/11/2020 : Epica adopteert zes wolven van het WNF!

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist zijn nieuwe single-video 'Freedom - The Wolves Within' uitgebracht. Vorige maand kwam de 1e single-video 'Abyss Of Time' uit. Beide tracks zijn afkomstig van het nieuwe studio-album 'Omega' dat op 26 februari 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast. 'Omega' ...

lees meer...
NIEUWS 29/11/2020 : Zie ginds komt Fx8:Sd8!

Het wordt een trieste Sinterklaas en een nog veel triestere eindejaarsperiode, maar niet getreurd: Fïx8:Sëd8 heeft een nieuw album aangekondigd dat op 22 januari verschijnt en nu reeds besteld kan worden. 'The Inevitable Relapse' is het 5de album van de Duitse dark electro-sensatie en het 3de dat op Dependent wordt uitgebracht. ...

lees meer...
NIEUWS 28/11/2020 : The Mars Model scheert hoge toppen met 'Frozen In Time'

Met hun nieuwe single 'Sister Glory / Frozen In Time' kunnen we zeggen dat The Mars Model echt hard toeslaat. We hadden reeds lof te over voor 'Sister Glory', waarvan de video twee weken geleden verscheen. Het was een ruig nummer met gitaren zoals we ze van Killing Joke en Siglo XX kennen. Wat een verrassing is de b-zijde 'Frozen ...

lees meer...
NIEUWS 28/11/2020 : Documentaire over Indonesische punkscene op Canvas

Punk is niet dood, enkel oud. Maar dat is bij ons. In andere delen van de wereld is punk nog helemaal jong en rebels, een alternatieve levensstijl die jongeren aantrekt om het anders aan te pakken dan de vorige generatie. En is het nog werkelijk gevaarlijk om punker te zijn. In de islamitische deelstaat Atjeh in Indonesië worden punkers ...

lees meer...
NIEUWS 27/11/2020 : Blutengel en Massive Ego maken niets dan leegte

Ok, u zult ons moeten vergeven voor de flauwe woordspeling in de titel. Maar als je een song maakt die 'Nothing But A Void' heet, mag je je er ook aan verwachten. Fans van het Duitse Blutengel en van het Britse Massive Ego mogen alvast opgelucht zijn, want het gaat wel degelijk om nieuw materiaal van beide groepen, en dat terwijl er ...

lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...