casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.413 items

   

VV303
The Void
Techno
24/01/2017 : VV303 - The Void
Survival Alliance Records  Survival Alliance Records
24/01/2017, Danny Quetin

Steve Deconinck aka VV303 of IIIOIII voor de vrienden, slaapt, woont, leeft en ademt tussen zijn batterij elektronische apparatuur. En het zou me niet verbazen dat hij er des nachts ook nog van droomt. Beschouw hem dus zeker maar als een creatieve duizendpoot die achter elk knopje van zijn elektronica wel een verhaal weet te vertellen.

Verhalen die hij maar al te graag weet te manifesteren aan de hand van talrijke EP’s die hij bij tijd en wijl weet uit te brengen.

Zo ook met de EP The Void, via het Argentijnse Survival Alliance Records. Het aanknopingspunt dat ons heelal voorstelt als iets van conceptionele aard. Dat het begin en het einde weet in te luiden van zowat alles wat we als normaal dienen te beschouwen.

The Void kent 2 tracks in 3 versies. Waarvan The Void in originele versie een aardedonkere minimal-tech-track is waar dromen worden vernietigd, en enkel de onaardsheid van het bestaan zegeviert. Gitzwart zoals het leven en de leegte op zich.

De Miguama-remix dendert op hetzelfde elan voort, met de loepzuiverheid van techno waar de dansvloer maar beter niet te veel in de spotlight staat. Dansen met het licht uit.

Het mag dan ook niet verbazen dat DJ-Producer SLIAK het wel eens in zijn set durft te verstoppen, ware het dat hij er zelf zijn SLIAK-remix van maakte. Met een trancy break, geborduurd op heerlijk klinkende tech. Zonder zijn donkerte maar ergens te verliezen.

Club Meister heeft zijn naam niet gestolen. Tech-trance die op menig feestje uit de bol doet gaan, dansbaar en zelfzeker. En vooral trefzeker.

De uitvoering op naam van Ethan Fawkes is eens te meer meedogenloos. Nochtans weet hij zich in deze Club Meister nog wat in te houden. Gefilterde techno om het geheel niet al te proper te laten klinken. Het mag vuil zijn, in de leefwereld van Fawkes is het zelfs een aanrader.

De beat die beukt, het ritme van de hard-trance waarbij de sample als mede-instrument fungeert. Het is de Club Meister-versie van DaRkNeSs. De troef van niets ontziende pulserende ritmiek.

Fresh New Young Talent is VV303 niet meer, daarvoor heeft hij al genoeg bewezen. Doing some things that I know you haven’t heard before dekt dan weer meer de lading. Velvet 303 zet aan tot dansen, en laat daar niets mis mee zijn.

Facebook

Soundcloud

Danny Quetin
24/01/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De ook in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het reeds erg succesvolle ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...