casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.306 items

   

von Stroheim
Love ? Who Gets Love ?
Doom
11/09/2019 : von Stroheim - Love ? Who Gets Love ?
Uproar For Veneration Records  Uproar For Veneration Records
11/09/2019, Danny Quetin

Mogen we hierbij de stelling bevestigen dat film en muziek perfect kunnen samengaan zonder dat het een soundtrack is ? Zo we denken van wel, want het Brussels gezelschap von Stroheim wist zijn naam te ontlenen aan de Oostenrijkse filmregisseur, acteur en scriptschrijver Erich von Stroheim. Bij cinefielen ongetwijfeld gekend als ‘the man you love to hate’. Begin twintigste eeuw reeds verkast richting Hollywood om daar het pionierswerk te leveren voor wat toen nog wat in zijn kinderschoenen stond : de cinema.

Dat is nog maar een eerste link, want von Stroheim als band catalogeert hun sound als cinematic doom. En wees dan ook niet verbaasd dat je in hun oeuvre wel eens een filmsample kan horen.

Cinematografische doem dus, al wil von Stroheim eerder de soundtrack (dan toch) zijn voor de verdoemden onder ons. In een leefwereld waar de femmes fatales nog echt fataal kunnen zijn.

Het is dat doembeeld dat de grondlaag legt voor hun album Love ? Who Gets Love ? In 2015 was er reeds het mini-album Sing For Blood. Ondertussen heeft drummer Christophe Van Cappellen de band verlaten en werd vervangen door John Thys die twee jaar geleden dan ook weer eens zijn drumkrukje afstond aan Yannïck Daïf. Toch is het die John Thys die op dit album 6 van de 8 songs wist op te nemen en zo voor een groot stuk zijn inbreng wist te verzilveren.

Love ? Who Gets Love ? kent met Moth een vooral spannende start waar na een drietal minuten de overgang wordt gemaakt naar het doomgeluid waar de band voor staat. En waar we de zang van Dominique Van Cappellen-Waldock zelfs durven vergelijken met Eve Libertine van wijlen Crass. Net zoals het heerlijk uithalend Spit.

Het is vooral de meeslependheid van de songs die traag maar zwaarmoedig hun eigen leven leiden en waarbij alle kleur dreigt te verdwijnen. Laat het dat net zo boeiend maken. For A Beautiful Girl weet zo de lelijkheid tot wrange schoonheid om te buigen.

Gasten zijn er ook, zo weet poëet Pete Simonelli van Pulp een Spoken Word-verhaal neer te zetten zonder te veel woorden. Maar met een bijzonder knap voort slenteren van het muzikale.

De bruine kroeg waar men de muren heeft zwart geverfd en waar er nog asbakken mogen staan, weet een nummer als Cigarette Smoke te omhelzen. Met knap vioolspel van Franz Krostopovic.

Rustpunten zijn niet nodig op dit album, toch weet Wire charmant te zalven om daarna met Red Raw een meesterwerk op je los te laten. Blood Institute vat alles nog eens heerlijk samen in 1 track.

Laat deze Love ? Who Gets Love ? van von Stroheim voor velen een ontdekking zijn. Waar met theremin, viool, uitgesponnen songs en een fantastisch stemgeluid de doemwereld waarin we leven in het vet onderstreept wordt. Zij die nog de platen van Crass in hun bezit hebben gaan dit zeker weten te aanvaarden. Zonder de vaart van de snelheid, zonder de punk maar waarachtig van een ongekende gitzwarte schoonheid.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
11/09/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...