casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Vlimmer
The Complete 4th Box
Post Punk - Shoegaze - Synthpop / Electropop
18/02/2021 : Vlimmer - The Complete 4th Box
Blackjack Illuminist  Blackjack Illuminist
18/02/2021, Danny Quetin

De in Berlijn residerende Alexander Leonard Donat had een belofte waar te maken. Onder het alter ego Vlimmer zou hij maar liefst 18 EP’s na mekaar gaan uitbrengen. Waarbij het ene verhaal het andere zou opvolgen. De schuld van de belofte werd ingewilligd want hij heeft woord gehouden. Alle 18 zijn inmiddels klaar. Netjes verdeeld over 4 houten boxen. Want creativiteit kent Vlimmer niet alleen in de muziek maar net zo goed als houten kistjes in mekaar timmeren.

Vijf jaren had hij nodig om zijn complete verhaal te vertellen. Muzikale vertelsels in zijn eigen taal, waarbij angst, paranoia, het beschadigd persoon als zelfs visioenen van moord en verval aan bod komen.

Deze laatste box bevat de 3 resterende EP’s, nummer XIIIIII, XIIIIIII en XIIIIIIII. Want bij Vlimmer is het streepjes tellen. Getiteld The Complete 4th Box. Duidelijker kan haast niet.

Al timmert Alexander graag zelf doosjes in mekaar als omhulsel voor zijn schepping, zijn muzikaliteit is nooit in 1 vakje te verstoppen. De enige constante in heel de kroniek is de typerende klaagzang die wonderwel weet te passen in al zijn creaties.

Of het nu de richting van aantrekkelijke shoegaze uitgaat (Perplexität, Ausdehnung, Farbenquell en Vorfreude) of de meer synthpop-gerelateerde tracks (Zwischenkörper en Mängelexemplar), de essentie blijkt ook nu weer zeer bevattelijk te zijn.

En toch zit er wat kwaadheid verborgen in het oeuvre van Vlimmer. Schwanenhals, Taubheit en vooral Kopfkante mogen gelden als de expressie van de agressie. Eigentijdse post-punk met de haren recht overeind. De uithalen worden met de nodige excuses afgewisseld met dan weer meer poppy en begeesterende tracks als Lebenswert, Schattenerde en Falter.

Mocht de Neue Deutsche Welle weer hip worden, voeg er dan graag Nacktheit en Vorwehen aan toe. Afsluiter Kern duurt meer dan 10 minuten en is zowat de samenvatting van al het bovenstaande.

Het Vlimmer-verhaal is verteld maar daarom nog niet afgelopen. Weet maar zeker dat er nog wel meer zal volgen in de toekomst. Als uitbater van het Blackjack Illuminist-label en deelgenoot van diverse projecten zullen er meer vertelsels naar buiten komen. Laten we daar niet rouwig om zijn.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
18/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...