casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.518 items

   

Verzamelaar
White Ashes Werkschau 2015
Ethereal / Heavenly Voices - Industrial - Martial - Neoklassiek - Noise
04/11/2015 : Verzamelaar - White Ashes Werkschau 2015
White Ashes  White Ashes
04/11/2015, Dimi Brands

Met plezier stellen we u het label White Ashes voor, een Duits label dat zich bezig houdt met het verspreiden van het werk van het door uw recensent zeer hoog aangeschreven Wappenbund, en alle afsplitsingen ervan.

Onlangs brachten ze een fraaie overzichtsbox (Gesammelte Werke) bestaande uit 4 LP's uit, die de albums Zeitenwende, Preußen, Kinder des Lichtes en Licht ist Leben bevatte.

Voor 99 euro is deze fraaie LP-versie de jouwe, en voor 40 euro kan je deze heruitgave op CD aanschaffen, een zeer faire prijs, voor vier albums die toch in de kast van iedere martialliefhebber horen te staan.

Als toemaatje krijg je dan ook nog de compilatie Werkschau 2015 aangeboden, een CDr die een staalkaart biedt van wat het label ons te bieden heeft, en die ook los verkrijgbaar is, voor de belachelijk lage prijs van 5 euro.

Voor wie zich wil verdiepen in Wappenbund en alle gerelateerde projecten is deze sampler een uitstekend begin.

Wappenbund zelf passeert vier keer de revue, met 'Empires (uit The Eternal Empire In Heaven), 'Licht Ist Leben II' (uit Licht Ist Leben), 'Frieda (Dein sind die Rosen)' (uit Kinder des Lichtes) en als afsluiter een exclusieve track 'Der Letzte Weg, zum Licht', officieel werd in 2004 de stekker uit Wappenbund getrokken, maar deze track doet ons hopen dat er opnieuw een stopcontact gevonden is, want op het gebied van martial industrial vermengd met neoklassiek en heavenly voices, is en blijft Wappenbund een naam die klinkt als een klok.

Wappenbund is eigenlijk Sven Bussler en naast Wappenbund was hij ook actief onder de namen Ophir, Wiener Aktivisten, Sigrun Heid en Coinside. Laatstgenoemde is de grote afwezige op deze compilatie, van al de andere aliases zijn er verschillende nummers terug te vinden.

Ophir, het pre-Wappenbund project van Bussler is waarschijnlijk het bekendst in de oren klinkende en is hier vertegenwoordigt met twee nummers ('Lichtwärts' en 'Saat Und Ernte', beiden uit Saat Und Ernte).

Sigrun Heid, ook goed voor twee nummers, heeft slechts één release achter zijn naam staan (Werkmeister) waarvan beide nummers 'Arbeitsfront' en 'Schichtende' geplukt zijn. Aan de titels kan je al opmaken dat dit project startte als eerbetoon aan de Duitse arbeidersklasse, industrial die speelt met de esthetiek van de industrialisatie, zeer sterk!

Wiener Aktivisten plaatsen we ook graag in het industrial/power electronics hoekje, en brengt ons met 'Tanz Und Zerfall' een exclusieve track van een op stapel staande release (ook op White Ashes) die ons alvast doet watertanden. 'Es Werde Licht' is meer van dat, en verscheen eerder al op Und Wir Reiten Durch Das Land.

Schwadron is geen project van Bussler, maar deze noise/power electronics, zullen de fans van de hier eerder gepresenteerde acts ook zeker weten te smaken. 'Zernagte Innerlichkeit I' staat ook op het onlangs heruitgegeven Kontinuität Im Nichts, dat ervoor enkel als cassette verkrijgbaar was en ook van Schwadron mogen we verder een exclusieve track verwachten: het fijne 'Deep Flesh Neuropathy'.

En dan is er nog Anna Gardeck, haar Bondage Women album werd ook heruitgegeven op White Ashes, en zal binnenkort besproken worden op Dark Entries.

Gardeck vormde samen met Bussler Wiener Aktivisten, en ook solo staat deze 'misantrope en rubberfetishiste' garant voor het soort industrial waarover een zware fetishwalm hangt.

'Verachtung' vinden we ook terug op Bondage Women, en 'Addicted To Rubber' is een exclusieve track waarvan we aannemen dat die op de binnenkort te verschijnen release Hingabe zal prijken.

Prima compilatie voor de liefhebbers met andere woorden, en door zijn zeer economische prijs ook de moeite voor mensen die eens aan genre-verkenning/verruiming willen doen.

Wappenbund

Dimi Brands
04/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 19/04/2019 : Pasen dit jaar garantie voor een ei-vol weekend.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de Paashaas dit jaar heel wat evenementen in België rondgestrooid heeft. In uw zoektocht naar de lekkerste eitjes helpen we u graag een handje middels dit beknopte overzicht. (vrijdag 19 april) In JH De Wommel kan je dit weekend drie dagen lang genieten van het beste wat het minimal wave genre te ...

lees meer...
NIEUWS 19/04/2019 : Met Dark Entries gratis naar Nederland!

Het duurde een beetje langer dan voorzien, maar binnenkort zal de vernieuwde locatie van de Maastrichtse club de Muziekgieterij dan toch de deuren openen. Voor het allerlaatste evenement in de ‘oude’ Muziekgieterij slaat men aldaar de handen ineen met Linke Soto en EPM Music om met een affiche voor de dag te komen die de liefhebbers ...

lees meer...
NIEUWS 18/04/2019 : Angels of Liberty leeft nog een beetje ....

18 april 2017 verliet bezieler en zanger Voe Saint-Claire van Angels Of Liberty ons... Veel te vroeg. De groep deed mijn gothic rock minnend hart weer sneller bonzen met het fantastische debuut “Pinnacle Of The Draco” (2012), oorspronkelijk uit op het eigen Secret Sin label, dat bol stond van de klassiekers. Tenminste, in een rechtvaardige ...

lees meer...
INTERVIEW : EVI VINE - Er zijn wel een paar verhalen, maar mijn lippen zijn verzegeld… Misschien voor bij een biertje of zo…

Wie haar nog niet gespot had op Joy Division-tribute A Change of Speech… en haar eerste album …and so the morning comes gemist had, die kon Evi Vine in 2016 ontdekken op het Black Easter Festival in Antwerpen, waar ze haar tweede album Give Your Heart To The Hawks voor kwam stellen. Tijdens die editie speelden 2 artiesten het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 14/04/2019 : Gedonder in Kinky Star.

Onlangs mochten wij tot onze grote vreugde kennismaken met het nieuwe Belgische duo La Merde. Hun eerste cassette Dood En De Merde liet een verpletterende indruk achter bij uw recensent van dienst die niet toevallig hoog oploopt met The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud en soortgelijke “wereld-serpenten”, net het straatje waarin ...

lees meer...
FOTO'S : Doganov - @ FiNiX Hasselt

lees meer...
FOTO'S : Use Knife - @ FiNiX Hasselt

lees meer...
NIEUWS 13/04/2019 : Nieuwe single van Vlad in Tears!

Dringend tijd voor een nieuw album van Vlad in Tears? Correct! Maar nog even geduld. Pas tijdens komende herfst mag je de nieuweling ‘Dead Stories of Forsaken Lovers’ verwachten. Als je al is wil proeven, kan je hier de single ‘Born again’ beluisteren. Dit lied kwam tot stand in samenwerking met Lex (Megaherz) en Kris ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : RAMMSTEIN - Malcolm Nix verdedigt de nieuwe clip 'Deutschland'

Rammstein heeft een nieuwe plaat uitgebracht en dat was ondertussen ook al een tijdje geleden. De bandleden voelden dan ook goed aan dat het tijd was de eigen relevantie nog eens te bewijzen. Een band die zich met indrukwekkende visuals en inhoudelijke confrontaties op de voorgrond dringt, mag immers niet overkomen als een bende has-beens ...

lees meer...
FOTO'S : Persephone - @ A Mourning hall concert Gelsenkirchen

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: ASHTORETH - Doordat er verschillende elementen in mijn muziek zitten weet ik mensen uit verschillende underground stromingen aan te spreken.

Als er een naam is binnen de Belgische underground waaraan je de laatste tijd onmogelijk ontsnappen kan, is het wel die van Ashtoreth. Hoewel Peter Verwimp nog maar enkele jaren onder deze noemer naam begon te maken in het dark ambient genre, wist hij zich al heel snel op te werken tot een naam om rekening mee te houden. Op de productiviteit ...