casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.076 items

   

Verzamelaar
White Ashes Werkschau 2015
Ethereal / Heavenly Voices - Industrial - Martial - Neoklassiek - Noise
04/11/2015 : Verzamelaar - White Ashes Werkschau 2015
White Ashes  White Ashes
04/11/2015, Dimi Brands

Met plezier stellen we u het label White Ashes voor, een Duits label dat zich bezig houdt met het verspreiden van het werk van het door uw recensent zeer hoog aangeschreven Wappenbund, en alle afsplitsingen ervan.

Onlangs brachten ze een fraaie overzichtsbox (Gesammelte Werke) bestaande uit 4 LP's uit, die de albums Zeitenwende, Preußen, Kinder des Lichtes en Licht ist Leben bevatte.

Voor 99 euro is deze fraaie LP-versie de jouwe, en voor 40 euro kan je deze heruitgave op CD aanschaffen, een zeer faire prijs, voor vier albums die toch in de kast van iedere martialliefhebber horen te staan.

Als toemaatje krijg je dan ook nog de compilatie Werkschau 2015 aangeboden, een CDr die een staalkaart biedt van wat het label ons te bieden heeft, en die ook los verkrijgbaar is, voor de belachelijk lage prijs van 5 euro.

Voor wie zich wil verdiepen in Wappenbund en alle gerelateerde projecten is deze sampler een uitstekend begin.

Wappenbund zelf passeert vier keer de revue, met 'Empires (uit The Eternal Empire In Heaven), 'Licht Ist Leben II' (uit Licht Ist Leben), 'Frieda (Dein sind die Rosen)' (uit Kinder des Lichtes) en als afsluiter een exclusieve track 'Der Letzte Weg, zum Licht', officieel werd in 2004 de stekker uit Wappenbund getrokken, maar deze track doet ons hopen dat er opnieuw een stopcontact gevonden is, want op het gebied van martial industrial vermengd met neoklassiek en heavenly voices, is en blijft Wappenbund een naam die klinkt als een klok.

Wappenbund is eigenlijk Sven Bussler en naast Wappenbund was hij ook actief onder de namen Ophir, Wiener Aktivisten, Sigrun Heid en Coinside. Laatstgenoemde is de grote afwezige op deze compilatie, van al de andere aliases zijn er verschillende nummers terug te vinden.

Ophir, het pre-Wappenbund project van Bussler is waarschijnlijk het bekendst in de oren klinkende en is hier vertegenwoordigt met twee nummers ('Lichtwärts' en 'Saat Und Ernte', beiden uit Saat Und Ernte).

Sigrun Heid, ook goed voor twee nummers, heeft slechts één release achter zijn naam staan (Werkmeister) waarvan beide nummers 'Arbeitsfront' en 'Schichtende' geplukt zijn. Aan de titels kan je al opmaken dat dit project startte als eerbetoon aan de Duitse arbeidersklasse, industrial die speelt met de esthetiek van de industrialisatie, zeer sterk!

Wiener Aktivisten plaatsen we ook graag in het industrial/power electronics hoekje, en brengt ons met 'Tanz Und Zerfall' een exclusieve track van een op stapel staande release (ook op White Ashes) die ons alvast doet watertanden. 'Es Werde Licht' is meer van dat, en verscheen eerder al op Und Wir Reiten Durch Das Land.

Schwadron is geen project van Bussler, maar deze noise/power electronics, zullen de fans van de hier eerder gepresenteerde acts ook zeker weten te smaken. 'Zernagte Innerlichkeit I' staat ook op het onlangs heruitgegeven Kontinuität Im Nichts, dat ervoor enkel als cassette verkrijgbaar was en ook van Schwadron mogen we verder een exclusieve track verwachten: het fijne 'Deep Flesh Neuropathy'.

En dan is er nog Anna Gardeck, haar Bondage Women album werd ook heruitgegeven op White Ashes, en zal binnenkort besproken worden op Dark Entries.

Gardeck vormde samen met Bussler Wiener Aktivisten, en ook solo staat deze 'misantrope en rubberfetishiste' garant voor het soort industrial waarover een zware fetishwalm hangt.

'Verachtung' vinden we ook terug op Bondage Women, en 'Addicted To Rubber' is een exclusieve track waarvan we aannemen dat die op de binnenkort te verschijnen release Hingabe zal prijken.

Prima compilatie voor de liefhebbers met andere woorden, en door zijn zeer economische prijs ook de moeite voor mensen die eens aan genre-verkenning/verruiming willen doen.

Wappenbund

Dimi Brands
04/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
NIEUWS 25/06/2022 : Gert wil recht op roes voor iedereen

Gert, ook bekend als Gert Kleinpunk, brengt in augustus een nieuwe plaat uit: 'Alles is nog niet verloren'. En dat alles nog niet verloren is, zal u wel duidelijk worden. 18 geëngageerde nummers kun je erop verwachten, maar ook een inzicht in het leven en denken van Gert. Dat hij bijvoorbeeld al drie jaar gestopt is met alcohol, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten